Like før påske åpna han vegen til Korgfjellet kro og motell. Innehaver Asgeir Molden er travel i hver krok innedørs også.
Molden er så og si født inn til bakstefjøla, da familien eide og dreiv Molden bakeri fra 1964 og til 2010. De seinere åra har Asgeir også hatt driftsansvar for to kafeer ved Sjøsiden.
– Folk tru nok eg berre sitt og tell penga nå for tida, skøyer han.
Det siktes til salg av både bakeri, bygninger og eiendom.
Vekst på Korgfjellet
Men Molden ligger ikke på latsida. De seineste par år har han renovert mye der øverst på Korgfjellet. Fem overnattingsrom med egne bad, fellesstue, møterom samt utvidelse av kjøkken og lager. Investering i maskinpark, snøfres og hjullaster, med stor tilhørende garasje. Det gjelder å korte av den stengte vintersesongen.
– Kan vel si at det er lagt inn en del midler her, ja. Så det trengs ikke omfattende regnekunnskaper til å holde rede på kontoen.
Og nå ser han for seg vekst i sommeromsetninga også. I og med arbeidene i Korgfjelltunnelen blir det mye trafikk over fjellet denne sesongen. Og i august kommer Arctic Race!
– Under ARN skal vi ha matsalg her fra fleire festivaltelt. Nå venter vi på våren så en ny, stor plass kan ryddes og gjøres klar til oppholdssted, og seinere for parkering, gjerne for caravan.
– Men så trenger jeg meir folk, styrke staben på kjøkken og i servering, gjerne med noe erfaring. Og det er ikke enkelt, nå når de øvrige anlegga her i området har støvsugd ledigmarkedet.
Monsteret i veggen
Likevel: I vinter har Asgeir Molden vært mye inni veggen. Bak kjøkkenet. Her ligger monsteret, ennå i en slags dvale. Vi snakker om den nymonterte bakerovnen.
– Ja, det blei slik. Bakeren i meg slipper ikke taket. Må ha mel mellom fingrene. På tide med kortreist bakverk; brød, boller, ja gjerne kamkake også.
Og naturligvis: Pizza. Salgsobjekt i særklasse. Molden har altså studert tegninger, men skaffa tilveie alt av materiell og utstyr på egen hand. Og jobba fram ovnen. Det tok noen veker.
– Ovnen er 60-70 centimeter tjukk I veggene, tre lag stein i ulike varianter, med isolasjon mellom. Da holder den ei langsteiking.
Oppfyring med tørr ved fra lauvtre i et par timer. Temperaturen er snart oppe i nærmere 400 grader. Dermed kan det steikes mye uten nevneverdig meirfyring. Og neste dag, kun en kjapp påvarming, så er man i gang igjen.
– Her er plass til kanskje tjue brød, eller tre-fire pizza. Men ved pizzasteiking er det tida som teller, og du må passe svært nøye, ellers blir det svart og svidd.
Fordelene med dette er jo naturligvis at man kan steike mye og lenge, men også at litt røyk og varme setter sin særegne smak. Bakverkene får enkelt sagt en bålsmak, som fra et ildsted ved noen steiner oppe i fjellet. Moldens fjellbakeri.