Det blir Olabil-løp på Hemnesberget søndag 26. juni, under Båt- og Fjordfestivalen. Bildet er fra løpet i 2018.
Klart for fart. Det blir Olabil-løp på Hemnesberget søndag 26. juni, under Båt- og Fjordfestivalen. Bildet er fra løpet i 2018. FOTO: Tore M. Furuhatt

Nytt Olabil-løp på gang

Arrangørene i Hemnes IL håper at det pusses, mekkes og gnikkes på Olabiler rundt om i hele bygda, for søndag denne helga blir det nok en gang Olabil-løp under Båt- og fjordfestivalen på Hemnesberget.

Søndag 26. juni skal man gjøre det beste ut av «Best-bakken», og sørge for at det blir ei passe utfordrende løype der. Det forteller Lars-Sivert Larssen fra Hemnes IL.

– Vi har heller ikke egentlig satt noen aldersgrense, men du må naturligvis være kjørbar, og evne å styre Olabilen selv, fortsetter han.

– Og de knalltøffe «doningene» vi så i Korgen nylig er selvsagt hjertelig velkomne til Hemnesberget for å «måle krefter», sier han.

– Så er det også slik at det er nokså mye rigging og jobb som skal gjøres i forkant av start. Derfor har vi satt en nedre deltagergrense på fem biler. Blir det færre enn dette påmeldt blir vi dessverre nødt til å avlyse løpet, men det satser vi selvsagt på at vi slipper. Påmeldingsfrist er førstkommende lørdag klokken 18.00, og man kan melde seg på på lars-sivert@hotmail.com, avslutter løpsgeneralen.

Etter to år med avlysninger er Hemnes Båt- og Fjordfestival tilbake