Grevling i tunell
Grevling i tunell. FOTO: PxHere.com

Grevling i tunell, ikke i taket, men på en sluk

«Så mye rart kan hende når man bor i en tunell, og det vi synger om er ikke tull…» synger Knutsen og Ludvigsen i en kjent barnesang fra en tid tilbake. I Breivikhammertunellen ligger det en grevling- ikke i taket, men på bakken. Mange har kontaktet kommunen om den og tror den er skadet.

Saksbehandler landbruk i Hemnes kommune, Jon Arne Leirvik tok kontakt med Avisa Hemnes for å opplyse om at det ligger en grevling i Breivikhammertunellen. Det er ingen tegn til verken Knutsen eller Ludvigsen på stedet, men det skal dreie seg om en liten grevling, antakelig en fjorårsunge.

– Grevlingen er nå ute av tunnellen

– Mange har kontaktet oss, og tror grevlingen er skadet, så jeg dro for å avlive den. Den lå sammenkrøllet, så jeg stakk såvidt borti den med et sleggeskaft for å se om det var liv i den. Da "rant den i" skaftet, belyser Leirvik.

– Så krøllet den seg sammen igjen. Den feiler ingen ting, er ikke skadet, men er redd der den ligger.

Leirvik sier de har vært i kontakt med politiet også, som mener grevlingen bare må få ligge der.

– Men jeg vil oppfordre folk til å la den være i fred og ikke jage på den, da blir den i alle fall overkjørt med en gang. Det er stor trafikk på stedet. Grevlingen har nå krøllet seg sammen og ligger på en sluk ned mot Breivika, avslutter Leirvik.

– Å måtte reise en og en halv time før skolestart, synes jeg blir nesten tåpelig