NYTT SELSKAP FOR HAVMANNEN. Hvis alt går som planlagt blir det bygging av en ny lufthavn i Mo i Rana. FOTO: GORM KALLESTAD / NTB SCANPIX

Klart for anbud for Polarsirkelen flyplass i Mo i Rana

Polarsirkelen lufthavnutvikling og Rana kommune har fått tommel opp for bygging av flyplass. Flyplassen finansieres lokalt.

Flyplassutbyggerne og lokale myndigheter er innforstått med at dette gjøres på egen regning og risiko, og at statlig andel av finansiering ligger inne i andre periode av Nasjonal transportplan, opplyser Morten Stordalen (Frp), Jonny Finstad (H) og Jon Gunnes (V) i transport- og kommunikasjonskomiteen i Stortinget samt Hans Fredrik Grøvan (KrF)
Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) har gitt tommel opp til byggeplanene.
– I Nasjonal transportplan 2018?2029 er det satt av et statlig bidrag til en ny lufthavn ved Mo i Rana i andre del av planperioden. Det betyr at en anbudskonkurranse nå skjer på egen regning og risiko. Det samme gjelder ved en eventuell byggestart før Stortinget har gitt løfte om midler, opplyser samferdselsministeren.
En modell for utbygging og drift er ennå ikke klar. Flyplassinitiativets må selv bekoste eventuell bistand fra Avinor.

FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS