LEGGER TIL RETTE FOR ALLE. Trine-Lise Skreslett håper mange benytter seg av tilbudet om julemiddag i Olehallen julaften.FOTO: ELLEN RABLIÅS

En frivillig jul

For femte året på rad inviterer frivillighetssentralen til julemiddag i Olehallen i Korgen.

Trine-Lise Skreslett, som i høst tok over rollen som daglig leder for frivillighetssentralen, velger å fortsette det som nå kan ses på som en tradisjon.
– Da jeg begynte i denne jobben fikk jeg tidlig spørsmål fra folk som lurte på om det ble julemiddag slik som før, og det kunne jeg bekrefte. Det dekkes til langbord med ribbe, og multekrem til dessert. Frivillige har bakt julekaker. Juletre og nissebesøk blir det også, og Esther og Ketil Levang står for det musikalske innslaget.
Tilrettelagt
Arrangementet er åpent for alle, og Trine-Lise forteller at det er lagt til rette for at hvem som helst skal kunne komme.
– Vi strekker oss langt for å ordne skyss til de som trenger det, og så er lokalet slik at det er mulig for rullestolbrukere å være med. Man kan komme alene, eller ta med seg noen. Vi har tidligere hatt blant annet mor og datter som deltok. Arrangementet er lagt til etter kirketid, slik at de som vil dra i kirken har mulighet til det, og så varer det helt til de finner ut at det er slutt. Vi har ikke satt noe tidspunkt for avslutning.
Lavterskeltilbudet har hatt godt oppmøte tidligere, og Trine-Lise har god tro på at også årets julemiddag vil bli en suksess.
– Vi har allerede flere påmeldte, og om det blir ti eller 30 så er det trivelig uansett. Vi er også åpen for at flere melder seg som frivillige denne kvelden, hvis det skulle være ønske om å bidra.
På femte året
Det var Øyvind og Astrid Arntsen som var initiativtakere den første gangen det ble arrangert julemiddag i 2014. Sigyn Bjørkheim, Nils Johansen og Stig Bygdåsmo sitter også i komiteen, og velger nok en gang å feire julekvelden i Olehallen.
– Vi har fått pakker fra både private og næringslivet i Hemnes, og vi kjører samme opplegg som tidligere. Det blir en riktig tradisjonell julefeiring, sier Trine-Lise.
Selv skal ikke Trine-Lise delta på julemiddagen, men forteller at hun er glad for at så mange stiller opp for å gjøre dette mulig.
– Det er fantastisk å ha så mange frivillige, både de som gir julekvelden sin til dette arrangementet, men også de som baker og gir gaver eller støtter opp på andre måter. Komiteen er veldig dyktige på å ordne slik at det blir en ordentlig julaften sånn som de fleste har.
Trine-Lise forteller at dette nå har blitt et etablert tilbud, men hun håper fortsatt at enda flere benytter seg av det.
– Det er viktig å få fram at folk er hjertelig velkommen, og at de gjerne må ringe meg hvis de lurer på noe angående julemiddagen. Det kan være at noen rett og slett har lyst på mer informasjon, og da skal jeg gjøre mitt beste for å ufarliggjøre dette flotte arrangementet, avslutter Trine-Lise Skreslett.

KOMITEEN. fra v. Sigyn Bjørkheim, Øyvind Arntsen, Nils Johansen og Astrid Arntsen. Stig Bygdåsmo er også i komiteen, men ikke avbildet.FOTO: INGER LISE PETTERSEN
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS