STRAKS KLAR. Nå mangler bare litt klistremerker, så er det ut og samle penger, forteller daglig leder for Hemnes Frivilligsentral, Trine-Lise Skreslett og ordfører Christine Trones.FOTO: KNUT MARTINSEN

TV-aksjon for bymisjonen

Årets TV-aksjon går i år til inntekt for Kirkens Bymisjon. I Hemnes organiseres den som vanlig av Hemnes Frivilligsentral.


Kirkens Bymisjon har en gang tidligere vært mottaker, da sammen med Rådet for psykisk helse. I år står de som enslig mottaker, men det betyr ikke at de stenger ute andre, mottoet er nemlig «Kom inn».
Daglig leder hos Hemnes Frivilligsentral, Trine-Lise Skreslett, sitter og leser seg opp på så vel mottaker som formål.
– Bymisjonen samarbeider med andre kirkesamfunn og skaper felles møteplasser, også for muslimer. De hjelper folk som faller utenfor, nå ønsker de å skape 700.000 møter mellom mennesker, forklarer hun.
Hun får besøk at ordfører Christine Trones, og sammen finner de ut at det nok er lettere å ta vare på de som faller utenfor i et lite samfunn.
– Vi har ikke uteliggere i Hemnes, men også her trenger vi et inkluderende samfunn. Alle har ikke samme forutsetninger, da er møteplasser viktige, både her og i storbyen. Bymisjonen ønsker å skape et varmere samfunn, og hjelpe til med å løfte folk ut av utenforskapet. Mange har en veldig lang vei å gå, andre trenger kanskje bare små løft, da kan et møte endre livet til et menneske, mener Christine og Trine-Lise, og er enige om at årets mottaker så absolutt er en verdig og viktig aktør som har høy tillit hos folk.
– Hva er frivilligsentralens rolle i dette?
– Dette er en stor nasjonal dugnad, og vi organiserer denne i Hemnes. Vi har fem områdeledere, en for hvert tettsted. Vi har 65 roder fordelt rundt i kommunen og da trenger vi selvsagt mange bøssebærere, forklarer Skreslett.
Ordføreren er kjapt frampå for å høre om hun har navnene til kjente bøssebærere på lista.
– Du må passe på så du ikke gir bort ei «fastrode», mange har gått samme rode i masse år og vil nok ha den i år også.
– Andre steder i landet har det tidligere vært forsøk på svindel med falske bøssebærere, har bøssebærerne legitimasjon?
– Ja, det skal være et serienummer på bøssen og klistremerker med samme nummer, og bøssene skal være plomberte, sier Trine-Lise, og forteller at selve bøssene benyttes år etter år, det er bare klistremerkene som er nye.
– Ikke alle er hjemme på denne dagen, hvordan kan de gi?
– Det er mulig å betale med både Vipps og via nett. Sjekk på www.blimed.no, og om det vippses før klokka 17 så blir det registrert som gitt i Hemnes. I Hemnes er det også et samarbeid med kirken der det er gudstjeneste i Korgen. Her blir det kirkekaffe med loddsalg, sier en spent frivilligleder.
Hemnes kommune sliter med slanke bankbøker, allikevel forventes det støtte til et slikt formål.
– Vi pleier å gi en krone per innbygger, sier ordføreren, og mer enn hentyder at det også kommer til å skje i år.
Innsamlingen skjer altså søndag ettermiddag.

. FOTO: NYHETSGRAFIKK.NO

TV-AKSJONEN

  • TV-aksjonen er en årlig, riksdekkende norsk innsamlingsaksjon til veldedige formål, som har blitt arrangert siden 1974. Den arrangeres av NRK i samarbeid med utvalgte organisasjoner.
  • Innsamlingen foregår på flere måter. Det mest sentrale er rundt 100 000 bøssebærere som går fra dør til dør til alle Norges 1,8 millioner husstander, men det gis også gaver fra bedrifter og privatpersoner direkte til innsamlingen, samt at det er tradisjon for å ha en direktesendt auksjon i NRKs sendinger. Innsamlingen foregår også en tid etter selve aksjonsdagen.
  • Formålet bestemmes av et innsamlingsråd i NRK.
HILSNINGER
Niclas Matheo
9 År ! Niclas Matheo
Hanna-Andrea Ø. Andreassen
5! Hanna-Andrea Ø. Andreassen
Ida Molberg Vasdal
4 år! Ida Molberg Vasdal
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS