Lokalfotball
MÅL. Eirik Flostrand har økt til 2-0, til lagkameratenes store gledeFOTO: CHRIS ERIK HAUGLI

Festfotball

Korgen spilte sin siste hjemmekamp for sesongen mot Radaasen. Der viste laget seg fra sin aller beste side, og sendte topplaget fra Sandnessjøen hjem med seks baklengs.

Kampoppsettet i femtedivisjon er slik at Korgen avsluttet sin sesong på hjemmebane mot Radaasen, mens de fremdeles har tre bortekamper igjen.
Korgen har slitt i de siste kampene, og står med fire tap på de fire siste kampene, hvorav Korgens eneste to tap på hjemmebane har vært blant disse tapene. Det var altså på tide å snu trenden - og det gjorde Korgen til gangs!

MER OM LOKALFOTBALLse flere

Pangstart
Radaasen er et av topplagene i divisjonen. De slo Hemnes i forrige uke, og med seier mot Korgen ville de nærme seg serieleder Innstranden2.
Men kampen startet dårlig for Sandnessjøværingene. Etter bare to minutter får Korgen frispark. Det slåes inn i feltet, og Erlend Ervik får en tå på ballen som går i en fin bue over keeper.
Etter dette var det en ganske jevn omgang. Radaasen prøvde å spille på fysikken, og ønsket ballen inn i feltet til Korgen, men det ble sjelden skummelt foran Mats Buskli i Korgenmålet. Da virket Korgen farligere de gangene de var frampå, og etter ti minutter ble det ropt på straffe da Eirik Flostrand ble hindret på vei mot mål. Dommeren vinket spillet videre, en høyst tvilsom avgjørelse. Flostrand fikk sin revansj fem minutter senere. Are Stenvoll hadde et fint raid fremover, og overlot ballen til toppscorer Flostrand som plasserte ballen kontrollert til side for keeper.

Stormløp
Andre omgang startet med stillingskrig. Det var få sjanser, og mye duellspill på midten. I motsetning til de forrige kampene på Korgen stadion var det hjemmelaget som vant mange av duellene. Publikum fikk oppleve et Korgenlag som var skikkelig påslått. Men etter kvarteret fikk Radaasen sin største mulighet i kampen, da et innlegg fra siden ble satt rett på Korgens keeper.
Om man fryktet at dette skulle starte et stormløp mot Korgens mål ble det faktisk motsatt.
Den siste halvtimen må være det beste Korgen har prestert i år. I løpet av de neste ti minuttene hadde Korgen 4-5 store sjanser, men på rekke og rad brant Petter Vasdal Evensen, Mattis Bang Pedersen og Erlend Ervik sjanser til å øke ledelsen. Eirik Flostrand, derimot, fant nettmaskene på nytt.
Radaasen hadde ingenting å stille opp med mot slutten, og Korgen fortsatte stormløpet. Petter Vassdal Evensen, Marius Nermark og Mathias Moen scorte hver sitt mål mot slutten, etter til dels meget bra spill.

– Bra hjemmesesong
– Veldig fornøyd! 6 mål!
Vi er gode i dag, det må være lov å si det.
Tony Tverå
Trener Tony Tverå strålte etter kampen. Etter en litt tung periode var det greit å få et godt resultat igjen.
– Vi tapte mot Innstranden2 i helga, men da var vi i nærheten av å ta poeng. Jeg håpte at vi hadde noe på gang igjen etter den kampen. Og med denne seieren må vi vel ha gjort opp for de dårlige prestasjonene vi har hatt?
Det viktigste forskjellen fra kampen i dag mot et par av de forrige var innsatsen. I dag fikk publikum se et Korgenlag som løp, gikk inn i duellene og ville vinne. Det er Tverå enig i.
– I dag ser vi ut til å ha det gøy, i dag har vi lyst å spille fotball. Det ser man. Vi har også gjort et par taktiske grep som har gitt god effekt. Vi er gode i dag, det må være lov å si det. Gutta var tent, smiler trenere.
– Er du fornøyd med hjemmesesongen?
– Totalt sett er jeg greit fornøyd. Skulle gjerne vært ubeseiret her, men det ble to ettmålstap, hvor det ene kom på overtid. Når vi nå fikk avsluttet slik som vi gjorde så synes jeg likevel vi kan gå med hevet hode.
På bortebane, derimot, har det buttet for Korgen. På seks kamper har laget kun tre poeng, og de kom så langt tilbake som andre mai.
– Hva tror du om resten av sesongen?
– Det er tre tøffe bortekamper. Vi må gå inn i dem med samme innsats og mentalitet som vi har i dag, da er det gode muligheter for å ta poeng. Jeg tror ikke vi har tatt årets siste poeng enda!

UNGE MÅLSCORERE. Marius Nermark, Petter Vasdal Evensen og Mathias Moen er blant de unge i Korgentroppen. I dag scorte de hvert sitt mål.FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI
LEDELSE. Med et akrobatisk spark sender Erlend Ervik ballen i mål etter bare to minutterFOTO: CHRIS ERIK HAUGLI
MR CHIP. Jens Falmår setter fart mot mål, og med en nydelig chip går ballen i bue over keeper og mot mål. I duell med en motspiller sørger Marius Nermark for at det faktisk blir målFOTO: CHRIS ERIK HAUGLI

KORGEN - RADAASEN 6-0 (2-0)

  • Korgen: Mats Buskli - Emil Lien, Sondre Vasdal, Bjørn Erik Dambråten, Tony Tverå - Petter Vasdal Evensen, Bjarte Valåmo, Are Stenvoll, Mattis Bang Pedersen - Erlend Ervik, Eirik Flostrand
  • Innbyttere: Mathias Moen, Petter Øren, Jens Falmår, Nils-Magnus Håland, Marius Nermark
  • Mål: 1-0 Erlend Ervik (3), 2-0 Eirik Flostrand (16), 3-0 Flostrand (67), 4-0 Petter Vasdal Evensen (76), 5-0 Marius Nermark (85), 6-0 Mathias Moen (89)
  • Gule kort: Emil Lien, Korgen og Stig Henning Olsen, Radaasen
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS