ÅPNINGSTALE. Rektor Geir Åge Helgå forteller om skolebrannen og den "nye" skolen.FOTO: ELLEN RABLIÅS

Åpning av Korgen sentralskole

Endelig kunne åpning av den nye ungdomsskolen i Korgen feires, etter storbrannen i 2016.

Rektor Geir Åge Helgå og resten av Korgen sentralskole sto alle klare for å ta i mot foreldre, tidligere elever og ansatte, samt de som måtte ønske, for å markere åpningen av den nye skolen. Elever fra 9. trinn startet showet hvor Sofie Valåmo Stenvoll sang «set fire to the rain» av Adele, mens resten spilte diverse instrumenter.
Videre overtar rektor mikrofonen, og Helgå forteller om den skjebnesvangre natten hvor to elever oppdaget at det brant i en utelampe på ungdomsskolefløyen. Brannen utviklet seg fort, og de innså straks at ungdomsskoleelevene måtte flyttes.
– Det tok én dag før barneskolen var på plass. Etter to dager var også ungdomsskolen plassert rundt omkring i Korgen.
Nyskolen
Blomster ble delt ut til samtlige som hadde fortjent en ekstra oppmerksomhet i forbindelse med den toårige prosessen med å få opp ny skole. Ordfører Christine Trones forteller om da hun selv begynte på denne skolen i 1969, og at den da var ny.
– Nå håper jeg bare at dere elever fortsetter å kalle dette for «nyskola», for det e liksom noe flott ved det.
I sin tale skryter hun av både ansatte og elever som har holdt ut to år med alternative undervisningslokaler.
– Og jeg har ikke hørt at noen har klaget, påpeker hun.
På vegne av skolen tok Benjamin Jørgensen og Lisbeth Buskli imot en generøs gave hos KLP, som donerte 15.000,- til nytt lydanlegg til skolen.
Underveis ble det musikalske innslag, hvor flere av ungdomsskoleelevene spilte og sang. Også barneskolen hadde øvd inn en passende sang til anledningen, hvor de formidlet at «vi er barn som har mye å gi». Til slutt var hele skolen med på BlimE-dansen, før ordføreren fikk utdelt saks, og klippet båndet som offisielt markerte åpningen av den nye ungdomsskolen.
Solid oppgradering
Etter taler og underholdning kunne alle besøkende få gå inn og se på det flotte bygget. I gangen hadde mellomtrinnet salg av kaffe og kaker, og med god plass i den nye kantina, eller «minglerommet» som det også kalles, kunne man sette seg ned og slå av en prat.
Etter brannen var det bare betongskallet som kunne bli gjenbrukt, noe som gjorde at skolen ble oppbygd i samme størrelse som før. Rominndeling har i midlertid blitt noe endret på, og nå er bygget lyst og fint, med spreke innslag av farger her og der.
For elevene som flyttet inn i nybygget i vår, kan det tenkes at det var en lettelse å endelig komme seg på plass. Rett etter brannen ble både Olehallen, menighetshuset og samfunnshuset benyttet til undervisning, mens administrasjonen flyttet inn på rådhuset. Etterhvert ble det satt opp brakkerigger, som gjorde situasjonen noe mer lettvint, selv om det heller ikke var ideelt.
Nå har heldigvis både elever og lærere funnet seg til rette i det nye bygget, og i følge ungdommen kan framtidige elever glede seg til å gå på skolen der.

GENERØS. Lisbeth Buskli og Benjamin Jørgensen tar i mot en generøs sum fra KLP til nytt lydanlegg på skolen.FOTO: ELLEN RABLIÅS
OFFISIELT ÅPNET. Christine Trones markerer åpningen av den nye ungdomsskolenFOTO: ELLEN RABLIÅS
SERVERING. Sander Elias Olsen og Emilie Olderskog Fjelldal står klar til å servere de besøkende.FOTO: ELLEN RABLIÅS
FEIRER. Elsa Hoel, Jorunn Haugli og Emma Tuven feirer dagen med vafler. FOTO: ELLEN RABLIÅS
MINGLEROMMET. Til vanlig spiser elevene lunsj i minglerommet, men i dag var det fullstappet av nysgjerrige besøkende.FOTO: ELLEN RABLIÅS
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS