BORTEJUBEL PÅ OVERTID. Bortelaget supportere kan endelig slippe jubelen løs. Hemnes scoret endelig, og vant fortjent.FOTO: KNUT MARTINSEN

Hemnes best i kommunen

Susende taklinger, godt over 100 tilskuere med stortromme og høyt lydnivå, kontroversielle dommeravgjørelser og et sent vinnermål. Lokaloppgjøret mellom Korgen og Hemnes ble akkurat så spennende som man kunne håpe på.

– Vi skal spille spillet vårt. Ha høyt tempo og stå høyt i banen. Vi tenker ikke så mye på at det er Korgen vi møter, for oss er dette en helt vanlig kamp.
Det sa Hemnes-trener Torstein Sørensen før lokaloppgjøret mot Korgen. Hemnes fulgte kampplanen, og klarte å spille Korgen lavt i banen. Det var bortelaget som var det klart beste laget, mens Korgen ble løpende mye mellom. Sjansene kom også for bortelaget, men å score på dem ble verre.
For om Hemnes var det beste laget hadde Korgen den beste spilleren. Banens desidert beste spiller var Mats Buskli. Korgens keeper var høyt og lavt, og tok alt Hemnes-spillerne prøvde seg på.
Dan Remy Karlsen var aller nærmest i første omgangen, men skuddet hans fikk Buskli slått i tverrligger og ut. Men også Didrik Iversen og Jakob Horseng hadde store sjanser Buskli avverget på utrolig vis. At det stod 0-0 til pause var Korgenkeeperens fortjeneste.

Stormløp
– Det er litt tannløst, mente Sørensen på tur inn i garderoben. – Vi kommer ikke godt nok rundt på kantene. Vi må få mer fart i ballen. Vi er nære på flere ganger, men vi har ikke spilt godt nok.
Mens Korgen ønsket å ta konsekvensene av at de ble løpende mye mellom.
– Vi skal legge oss litt dypere, vi springer alt for mye mellom dem. Nå skal vi få kontroll på mellomrommene, og ta kontringene som byr seg, sa Joakim Buskli på tur ut av garderoben. Midtbanespilleren er skadet, og hadde ansvaret på linja for Korgen.
Det var Sørensen og Hemnes som traff best på taktikken for andre omgang. Det første kvarteret av omgangen var et stormløp mot Korgens mål, men Buskli var på plass også i andre omgang. Jakob Horseng var gjennom, Elias Larssen hadde to store sjanser, men selv alene med keeper klarte de ikke å overliste banens bestemann.

Kontroverser
Etter at Hemnes vart ferdig med stormløpet ble det litt jevnere. Hemnes var fremdeles skumlest, men Korgen hadde ballen i litt lengre perioder, og kom til en og annen avslutning.
Mot slutten av kampen fikk de til og med et lite press mot bortelaget, og anført av et håpefullt hjemmepublikum prøvde de seg. Men de fikk lite hjelp av dommeren, som med et par kontroversielle avgjørelser fikk både hjemmelaget og hjemmepublikum mot seg.
Først fikk Glenn Hjemaas frispark mot seg i en duell med sin gamle lagkamerat Robert Drage. Frisparket var av det særdeles billige sorten, det så ikke ut som om Hjemaas i det hele tatt var borti Drage. Hadde spillet gått videre hadde det blitt en stor sjanse for hjemmelaget.
Men den aller største pipekonserten kom etter en duell mellom Hemneskeeper Joakim Akselsen og Korgens spiss Eirik Flostrand, når kampen var gått inn i overtiden. I duell om ballen treffer Akselsen Flostrand over øyet - såpass at Flostrand blødde kraftig fra et kutt. Dommeren dømte frispark til keeper og gult kort til Flostrand. En avgjørelse som de med Korgenhjerte mildt sagt ikke var spesielt enige i. I stedet kontret Hemnes, og Korgen lagde et noe unødvendig frispark på egen banehalvdel. Frisparket ble slått inn i feltet, og Stian Trulsen klarte endelig å overliste Mats Buskli og headet ballen i mål.

Fornøyd - og misfornøyd
Torstein Sørensen kunne juble da dommeren blåste av kampen.

Jeg er veldig fornøyd. Vi fikk hull på byllen til slutt!
Torstein Sørensen
– Jeg er veldig fornøyd. Vi fikk hull på byllen til slutt! Det var fryktelig dårlig uttelling på sjansen i dag. Vi har vel ikke hatt så dårlig uttelling i en kamp før i år, da er det veldig godt å få den til slutt, smilte Sørensen.
– Vi vil vinne uansett hvem vi spiller mot, naturligvis, men det er jo litt ekstra mot Korgen. Mye publikum på tribunen og litt opphetet stemning mot slutten, men sånn skal slike kamper være. Det var viktig å få tre poeng så vi holder avstanden ned til de andre lagene, avslutter Hemnestreneren.
Like fornøyd var ikke Tony Tverå. Han var sistemann til å forlate banen, og var litt bitter.
– Det er bittert. Vi var veldig nære å ta poeng.
– Dere ble nærmest overkjørt det første kvarteret i andreomgang. Hva skjedde?
– I pausen fikk laget sammen litt troa på å ligge litt lavere, men det fungerte ikke i det hele tatt. Det ble bare enda verre. Når vi fikk justert litt tilbake ble det litt bedre, sukker treneren.
Han tar også selv skylden for målet de fikk imot.
– Vi har god kontroll i den frisparksituasjonen. Jeg markerer min mann, men taper duellen.
Korgen kunne berget ett poeng, men det ville vært fryktelig ufortjent. For det var Hemnes som var det beste laget i dag, og de burde avgjort lenge før kampen gikk inn i overtiden.

Tabelltopp
Med dagens seier er Hemnes øverst på tabellen. Men det er fremdeles uhyre jevnt, og det er spilt litt ulikt antall kamper. Faktisk kan både Innstranda2, Radaasen og Fauske/Sprint2 passere Hemnesværingene hvis de får full pott i hengekampene sine. For Innstranden2 blir helgens dobbelkamper spennende å følge, spesielt toppkampen mot Radaasen.
Korgen står på sine 19 poeng, og henger såvidt med i toppen. Deres neste kamp er en vanskelig bortekamp mot Mo2 på mandag. Hemnes tar imot Olderskog til nok en toppkamp neste søndag.
Det blir en spennende innspurt på sesongen for begge våre lokale lag.


FOTOSERIE

KNOCKOUT. Eirik Flostrand fikk et ublit møte med Hemneskeeper - og et gult kort på kjøpet.FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI
KNOKKELKAMP. Det var lite å si på innsatsen, og kampen hadde mange susende taklingerFOTO: KNUT MARTINSEN
BANENS BESTE. Mats Buskli, banens beste, redder et forsøk fra Didrik Iversen.FOTO: KNUT MARTINSEN
GAMLE KJENTE. Erlend Ervik og Robert Drage i duell.FOTO: KNUT MARTINSEN

KORGEN - HEMNES 0-1 (0-0)

  • Korgens lag: Mats Buskli - Tony Tverå, Sondre Vasdal, Bjørn Erik Dambråten, Jon Einar Rydsaa - Erlend Ervik, Petter Vasdal Evensen, Are Stenvoll, Mathias Moen, Marius Nermark - Eirik Flostrand
  • Innbyttere: Jens Falmår, Bjarte Ingebrigt Valåmo, Glenn Kalmar Hjemaas, Karl-Martin Davidsen
  • Hemnes lag: Joakim Akselsen - Isak Brun, Robert Drage, Patrick Gustavsen, Ole-Herman Bergem - Elias Larssen, Ole-Martin Akselsen, Aslak Brun, Jakob Leirvik Horseng, Dan Remy Karlsen - Didrik Iverrsen
  • Innbyttere: Mats Trulsen, Lauritz Veiåker Sjåvik, Tobias Fredriksen, Henning Hansen, Stian Trulsen, Roy Kjærstad, Jørgen Hind Sørensen
  • Mål: 0-1 Stian Trulsen (93)
  • Tilskuere: 120 betalende
Les mer om: #Fritid | #Fotball | #Hemnes IL | #Korgen IL
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS