Lokalfotball
NEDE FOR TELLING. Joakim Buskli og Korgen måtte ta telling mot Nesna. Bortelaget slo knockout på Korgværingene.FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI

Bråstopp mot bunnlaget

Etter fem kamper på rad med seier på hjemmebane røk Korgen på et tap mot bunnlaget Nesna.

Før kampen stod Nesna med fire poeng på ti kamper. Korgen hadde 19 på sine ti. Korgen hadde i tillegg vunnet de siste seks oppgjørene mot Nesna. Så hvem som burde være favoritter i kampen var ganske klart, og de fleste forventet nok tre poeng til hjemmelaget.
Men nå er det nå en gang slik at en kamp må spilles før poengene deles ut. Og når favoritten ikke er i nærheten av toppnivået, og underdogen spiller en av sine bedre kamper for sesongen - da blir utfallet fort noe annet enn det man forventer.

MER OM LOKALFOTBALLse flere

Avslått
– Vi er ikke i nærheten. Det er helt tragisk, sukket en oppgitt Erlend Ervik etter kampen.
Etter en jevn start på kampen scorer Nesna på sin første sjanse. De ruller fint opp på sin høyreside, hvor de stadig fikk tid og plass til å spille, satte Asgeir Bergeng ballen i mål til ledelse for bortelaget.
Sondre Vasdal headet inn utligningen etter et kvarter, men Korgen klarte ikke å heve spillet sitt etter dette. Nesna scorte på en retur etter et frispark, og kontret inn 1-3 da halvtimen var spilt.
Hjemmepublikummet var omtrent målløse av spillet, men på overtid av omgangen gav kaptein Are Stenvoll håp om poeng, da han reduserte med et utsøkt skudd i krysset.

Dårlig pauseprat?
Korgen har tidligere spilt dårlige førsteomganger i år, og likevel kommet ut med tre poeng til slutt. Men slik skulle det ikke bli. Også i andre omgang var det Nesna som ville mest. De vant duellene, de var på andreballene - de hadde rett og slett mer innsats. De ville vinne, og gikk opp til 2-4 og 2-5 midtveis i omgangen.
Korgenspillerne virket resignerte, men etter å ha byttet et par spillere kom det inn litt ungt blod som gav håp. Marius Nermark hadde ikke scoret for Korgen før, men satte like godt inn to frispark fra rundt 20 meter på fem minutter - og med det 4-5. Emil Lien og Petter Evensen Vasdal var også gode, og sistnevnte var fryktelig nærme å utligne et par minutter før slutt, men skuddet ble reddet på streken.

Skuffet
Korgen kom ikke nærmere, og måtte gå i garderoben med tap for første gang siden mai.
Vi er mye bedre enn det vi fikk vist i dag
Erlend Ervik
– Nei, jeg har ikke mye å si. Jeg er skikkelig skuffet, sier Erlend Ervik. – Vi prøver å stå høyt, men blir bare springende mellom. Når vi da blir straffet på kontringer gang på gang blir det vanskelig. Dette er et lag vi skal slå, men i dag var vi ikke påslått.
Neste uke kommer Hemnes til Korgen. Korgen tapte bortekampen, og har nå også et surt hjemmetap å revansjere. Det har Ervik tenkt å gjøre.
– Nå er det bare å samle troppene, og utnytte treningene frem mot neste uke. Vi er mye bedre enn det vi fikk vist i dag, og det kommer ikke til å stå på innsatsen i neste uke. Den kampen skal vi vinne, slik at vi får vist at det er vi som er kommunens beste lag!

UTLIGNING. Sondre Vasdal header inn 1-1.FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI
BANESTORMER. Kveldens kamp hadde også banestorming - av den hyggelige sorten. En katt.FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI

KORGEN - NESNA 4-5 (2-3)

  • Korgen: Mats Buskli - Jon Einar Rydsaa, Sondre Vasdal, Bjørn Erik Dambråten, Tony Tverå - Mattis Bang Pedersen, Joakim Buskli, Are Stenvoll, Jens Falmår, Erlend Ervik - Eirik Flostrand
  • Innbytter: Marius Nermark, Emil Lien, Petter Vasdal Evensen, Adrian Falmår, Christoffer Prestbakk
  • Mål: 0-1 Asgeir Bergeng (11), 1-1 Sondre Vasdal (13), 1-2 Bergeng (23), 1-3 Alek Abadi (29), 2-3 Are Stenvoll (45), 2-4 Bergeng (55), 2-5 Øyvind Mehus (61), 3-5 Marius Nermark (74), 4-5 Nermark (77)
  • Gule kort: Eirik Flostrand og Bjørn Erik Dambråten, Korgen
Les mer om: #Fritid | #Fotball | #Korgen IL
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS