IKKE KLAR FOR TIME. Kulturskolen har vært en skole der både lærere og elever gleder seg til timene. I år blir det muligens en ventetid før det blir klart for time. Her ser vi fra et tidligere år Kristine Petersen-Øverleir, rektor Elisabeth Ødegård, lærer Arvid Martinsen og Sigrid Marie Rydsaa.FOTO: KNUT MARTINSEN

Kulturkrøll

Datatrøbbel har ført til at Kulturskolen i Hemnes ikke har oversikt over hvem som har søkt plass.

Kulturskolerektor Elisabeth Ødegård fortviler over situasjonen, og krysser fingrene for at det skal løse seg.
– Vi benytter kommuneforlagets nettløsning for søknader, og her har det skjedd ting som ikke skal skje. For øyeblikket har jeg ingen oversikt over hvem som har søkt plass eller hvilke ønsker de har.
Ødegård har ringt rundt til personer hun forventer har søkt.
– Jeg har fått snakket med enkelte, men det er selvsagt ikke godt nok. Dette gjør at vi ikke kan foreta opptak til kulturskolen enda. Det er nok mange som sitter og venter på bekreftelse på plass og oppmøteplass, og jeg vet ikke hvem de er, det er så fortvilende!
– Hvordan løser dere dette?
– Trolig må vi nullstille alt og kjøre ny søkeprosess. Deretter må vi vente en ukes tid før vi kan ta opptak så det kommer til å drøye litt, sier hun.
Aldri så galt at det ikke er godt for noe, dette betyr trolig at det ikke er for sent å søke opptak i kulturskolen allerede i høst. Skolen tilbyr opplæring i alle treblåsere, messinginstrumenter, gitar, bass og slagverk. I tillegg har de tilbud på sang, kor og barnesanggruppe.
– Vi har også bildekunst, men dessverre ikke dramaundervisning. Vi har heller ikke funnet noen løsning på lokaler på Hemnesberget, vi jobber med saken og håper det løser seg før skolestart, avslutter kulturskolerektoren.

Les mer om: #Kultur | #Samfunn
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS