JUBLET. Styringsgruppen og prosjektgruppen jublet da de fikk tildelt midler fra Post og Teletilsynet. Senere ble det mange problemer for prosjektet, både med framdrift og økonomi. Styringsgruppe: Fv. Amund Eriksen (Rådmann i Hemnes) Stian Skjærvik (Rådmann i Hattfjelldal) Prosjektgruppe: Børge Odden, Håkon Økland, Bjarne Haugen, Terje Nilsen.FOTO: HEMNES KOMMUNE

Hemnes og Hattfjelldal frifunnet

I forbindelse med fiberprosjektet mellom Hattfjelldal og Hemnes ble det uenighet om sluttoppgjøret. Nå foreligger dommen.

Da prosjektet skulle avsluttes ble det klart at det var stor uenighet om det økonomiske oppgjøret. Fiberprosjektet ble startet opp i 2015 og avsluttet i fjor. Hovedentreprenøren KNAS AS tok da ut søksmål mot kommune for å få dekket inn et sluttoppgjør det var uenighet om.
Kommunen svarte med et motsøksmål for å kunne påvise feil i leveranse og feil prising av enkelte områder. I tillegg påberopte kommunene seg dagmulkt for forsinkelser i prosjektet, heter det i en pressemelding fra rådmennene i Hemnes og Hattfjelldal, Amund Eriksen og Stian Skjærvik.
Dommen i Rana Tingrett har nå falt, og på de områdene som har størst økonomisk betydning for partene, hovedsøksmålet og spørsmål om dagmulkt, vant kommunene fram. I de andre delene av søksmålene falt noe i kommunenes favør og annet i KNAS' favør.
Rådmennene hevder at dommen i all hovedsak falt ned på samme løsning som det forlikstilbudet kommunene gav KNAS i mars 2017, og viser at kommunene har opptrådt korrekt og profesjonelt i forbindelse med avslutningen av prosjektet.
Dommen ble avsagt 16. juli 2017, med følgende resultat, sitat:
«I hovedsøksmålet 1. Hattfjelldal kommune v/ordføreren og Hemnes kommune v/ordføreren frifinnes.
I motsøksmålet 1. Kolbjørn Nilsskog AS v/styrets leder dømmes innen to uker fra dommens forkynnelse til å betale Hattfjelldal kommune v/ordføreren og Hemnes kommune v/ordføreren 44.084 kroner med tillegg av lovens forsinkelsesrente fra forfall til betaling skjer.
For begge 1. Kolbjørn Nilsskog AS v/styrets leder dømmes innen to uker fra dommens forkynnelse til å erstatte Hattfjelldal kommune v/ordføreren og Hemnes kommune v/ordføreren sakskostnader med 70.000 kroner.»
Resultatet er at KNAS må betale 44.000,- til kommunene mot sitt opprinnelige krav til kommunene på 1.694.000,-, samt noen saksomkostninger. Dommen er rettskraftig 16.9.18.
Kommunene vil berømme KNAS AS for profesjonell og ryddig opptreden ifbm. den komplekse konflikten om et forretningsmessig sluttoppgjør, heter det til slutt i pressemeldingen.

Les mer om: #Samfunn | #Lov og orden | #Politikk
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS