Lokalfotball
HAPPY. Ian Patrick Haugli har økt ledelsen til 5-2, og blir gratulert av Petter Vassdal Evensen og Jon Einar Rydsaa.FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI

En grei start

Bossmo/Ytteren yppet seg mot slutten av første omgang, men Korgen IL fikk en grei start på høstsesongen etter en god andreomgang.

Korgen IL slet i starten av sesongen. Etter bare fire poeng på de første fem kampene så det ut som om laget måtte kjempe på nedre halvdel av sesongen. Men fire av disse kampene var bortekamper, og når de var unnagjort hadde laget fire hjemmekamper på rad på tampen av vårsesongen. Korgen vant alle fire, og endte vårsesongen helt i toppen av tabellen.
Nå starter Korgen høstsesongen med tre hjemmekamper på rad, og ville gjerne fortsette den gode seiersrekken når Bossmo/Ytteren, et av laget Korgen tapte mot i vår, kom på besøk.

MER OM LOKALFOTBALLse flere

Tre kjappe
Og Korgen kom godt igang. Bare to minutter ut i kampen får hjemmelaget hjørnespark. Det slår Jens Falmår presist til Bjørn Erik Dambråten som plasserer ballen fint til side for keeper.
Så skjedde det ikke stort den neste halvtimen, men da skjedde det fryktelig mye på kort tid. Først scorer Eirik Flostrand, etter at Jens Falmår nok en gang hadde slått en presis pasning. Da trodde hjemmetilskuerne i plaskregnet at Korgen hadde full kontroll, men bare to minutter etter hadde Bossmo/Ytteren både redusert og utlignet. Med samme spiller. Med langskudd fra samme sted. Man skulle tro det var reprise andre gangen, men det var det ikke. Det var 2-2. Resten av omgangen var ganske jevnspilt, uten de store sjansene, og det var greit nok at det stod uavgjort når dommeren blåste av.

Full kontroll
Etter pausen hadde Korgen god kontroll. Bossmo/Ytteren hadde ikke mye å stille opp med, mens Korgen hadde spillet og sjansene.
Omgangen var ti minutter gammel når dagens beste angrep kom. Joakim Buskli spilte gjennom Mattis Bang på kanten. Han slo et nydelig innlegg til Eirik Flostrand, som stupheadet inn sitt andre mål for kampen og sendte Korgen i ledelse på nytt.
Fem minutter senere ble Erlend Ervik felt på tur alene gjennom. Korgen fikk straffe, Bossmo/Ytteren-spilleren gult kort - et kort som like gjerne kunne vært rødt. Straffen ekspederte kaptein Are Stenvoll som vanlig i mål.
Til slutt satte Ian Patrick Haugli spikeren i kista. En corner blir slått langt ut til Haugli, som fra 25 meter sender et langskudd i en fin bue over keeper. En god avslutning på sommeroppholdet i Korgen for Haugli som nå reiser tilbake til Trondheim for studier.

Gode forsterkninger
Korgen fikk flere gode forsterkninger før sesongen. De begynner nå å sette sitt preg på laget. Jon Einar Rydsaa gjorde en meget god kamp på høyreback, både offensivt og defensivt. Marius Nermark var livlig på kanten, og kom til en stor sjanse han nok burde ha scoret på. Og Sondre Vassdal, som tidligere har spilt spiss, kom inn som midtstopper de siste tjue minuttene.
Trener Tony Tverå forklarer omskoleringen.
– Vi har veldig mange som kan spille spiss, og litt mindre valgmuligheter bakover. Jeg har sett ferdighetene Sondre har, og har god tro på at han kan bli en god stopper. Han har ikke spilt mye der, men jeg tror det kan bli veldig bra.
Det man fikk se de minuttene tyder på at Tverå kan ha rett, og at Vassdal kan ha en karriere som stopper foran seg. Han var god å bryte foran, er sterk i kroppen og god til å plassere seg.

Grei høststart
Trener Tony Tverå og kaptein Are Stenvoll var greit fornøyd med kampen.
– Vi starter vårsesongen med tap mot Bossmo/Ytteren, nå starter vi høstsesongen med seier mot dem. Det er bra, smiler Tverå.
– Jeg føler vi har full kontroll gjennom hele kampen. De får to pissmål i første omgangen, men i andre omgang har de ikke sjans. Det er en grei gjennomkjøring, sier Stenvoll.
Tverå ser også fremover.
– Det er viktig å slå bunnlagene, spesielt på hjemmebane. Jeg synes vi er komfortable og gode på hjemmebane, og med tre kamper på rad i starten nå håper og tror jeg vi kommer godt i gang med høstsesongen. Vi skal fortsatt være med i toppen!

5. divisjon HESA
Lag Kamper V U T Mål Poeng

Hemnes 11 6 2 3 28 - 18 20
Korgen 10 6 1 3 25 - 21 19
Olderskog 11 5 2 4 30 - 22 17
Radaasen 9 5 1 3 29 - 18 16
Innstranda 2 9 5 1 3 26 - 20 16
Fauske/Sprint 2 10 5 1 4 21 - 21 16
Mo IL 2 8 3 3 2 20 - 13 12
Stålkam 2 9 4 0 5 29 - 29 12
Bossmo/Ytt. 9 2 0 7 13 - 30 6
Nesna IL 10 1 1 8 16 - 45 4

I KØ. Korgen hadde flere store sjanser. Her får hverken Erlend Ervik eller Joakim Buskli stokket føttene nok til å score.FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI
SERVITØR. Jens Falmår hadde to assist i dag, blant annet til Bjørn Erik Dambråten (i bakgrunnen)FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI

KORGEN - BOSSMO/YTTEREN 5-2 (2-2)

  • Mål: 1-0 Bjørn Erik Dambråten (2), 2-0 Eirik Flostrand (29), 2-1 (30), 2-2 (30), 3-2 Eirik Flostrand (53), 4-2 Are Stenvoll (58), 5-2 Ian Patrick Haugli (69)
  • Korgen: Mats Buskli - Jon Einar Rydsaa, Bjørn Erik Dambråten, Vebjørn Valåmo, Tony Tverå - Erlend Ervik, Jens Falmår, Are Stenvoll, Joakim Buskli, Marius Nermark - Eirik Flostrand
  • Innbyttere: Ian Patrick Haugli, Emil Lien, Mathias Moen, Petter Vassdal, Sondre Vassdal, Mattis Bang Pedersen, Nils Magnus Håland
Les mer om: #Fritid | #Fotball | #Korgen IL
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS