I MIDTEN. Alternativene med et sykehus midt mellom dagens tre sykehus på Helgeland er fortsatt med i kampen om plassering.FOTO: FOTOMONTASJE RAY LEVANG

Sykehus hvor?

Plasseringen av det nye Helgelandssykehuset engasjerer. Det skapte derfor storm da en spørreundersøkelse om ønsket plassering hadde glemt et par alternativer.

Debatten om hvor sykehuset skal ligge har rast lenge. I fjor trakk daværende sykehusdirektør Per Martin Knutsen seg fra stillingen etter at styret i Helgelandssykehuset valgte å beholde Hemnes og Leirfjord som mulige lokaliseringssteder.
Det er ikke tatt noen endelig beslutning om plassering, derimot argumenteres det heftig i så vel sosiale medier som avisspalter om de ulike alternativenes fortreffeligheter.
Det skapte derfor reaksjoner når en spørreundersøkelse om lokalisering nå gjennomføres uten at alternativene Leirfjord og Hemnes er med.
Styreleder i Mosjøen og omegn Næringsforening KF, Jann Arne Løvdahl, beklager nå utformingen av nettopp dette spørsmålet i undersøkelsen. Det er nemlig denne foreningen som står bak spørreundersøkelsen.
– Målet med undersøkelsen har vært å finne ut hvilke tanker og ønsker befolkningen på Helgeland har om sykehusstruktur. Fokus har vært de nåværende sykehuslokasjoner, men ett av spørsmålene gav mulighet for å nevne andre lokaliseringer, sier Løvdahl.
– Vi ser i ettertid vi burde vært spesifikke og nevnt Hemnes og Leirfjord, som jo er bestemt skal utredes, for å sikre best mulig kvalitet på tilbakemelding, sier han og poengterer at dette vil bli tatt hensyn til i analysen av innkomne svar.

FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS