Lokalfotball
USTOPPELIG. Eirik Flostrand har hatt en bra vårsesong. I dag ble det to mål og en målgivendeFOTO: CHRIS ERIK HAUGLI

Fire på rad

Etter en litt treg start avsluttet Korgen vårsesongen med fire strake seire på hjemmebane. Stålkameratene 2 ble tredje andrelag på rad som ble sendt hjem med 1-3 i sekken.

Trener Tony Tverå var en blid mann etter kampen.
– Jo, det er godt! Det ble en litt treg start på sesongen, men å avslutte med fire på rad hjemme er jo helt perfekt. Nå er vi med helt i toppen, og det er gøy, smiler han.
Og de er i toppen. Vårsesongen ble avsluttet med kampene som gikk torsdag, og Korgen legger seg på en fin tredjeplass, bare ett poeng bak Hemnes som ligger på topp. Men det må sies at det er veldig jevnt. Det skiller faktisk bare fire poeng ned til Stål2 på åttende plass.

MER OM LOKALFOTBALLse flere

– Hvordan har dere klart å snu trenden å avslutte så sterkt?
Vi har kvalitet på trening. Nå har vi godt oppmøte, og bra utbytte av det.
Tony Tverå
– Vi har kvalitet på trening. Nå har vi godt oppmøte, og bra utbytte av det. De unge blomstrer, i det som er blitt en veldig fin miks mellom ungt og gammelt i stallen, mener Tverå, som også peker på et moment til:
– Nå spiller vi litt annerledes enn før. Vi har forandret litt på måten vi spiller på, og nå begynner det å vises. Spillerne er blitt trygge på posisjonene sine, og da spiller vi bedre.

Treg start
Det var bare ikke på sesongen det ble en treg start for Korgen. Også i denne kampen trengte Korgen litt tid på å komme i gang. De var klart best gjennom første omgangen, men et tverrliggerskudd av en god Vebjørn Valåmo var det nærmeste Korgen kom scoring før pause. Stålkameratene hadde et par langskudd - og en straffe - uten å klare å score. Gjestenes keeper tok løpet over banen for å blåse straffen over mål, og fikk et enda raskere løp hjemover etterpå.
– Jo, vi startet tregt, innrømmer trener Tverå. – Nok en gang sliter vi med å finne presshøyden, og føler oss frem gjennom store deler av omgangen. Det blir litt passivt.

Full kontroll
– I andre omgang skrur vi på aggressiviteten. Da vinner vi dueller, vi vinner førsteballer og andreballer, ja, vi har rett og slett full kontroll.
For Korgen trengte ikke mer enn syv minutter før de tok ledelsen i andre omgang. Et langt frispark blir slått inn i feltet, og etter litt klabb og babb er måltyven Eirik Flostrand først på en retur fra keeper.
Stål2 hadde særdeles lite å stille opp med etter pause. Da de reduserte var det etter en misforståelse i Korgen-forsvaret, altså egentlig ikke en sjanse.
Men de fikk ha uavgjort bare i et par minutter. Petter Vasdal Evensen førte ballen inn i feltet og fikk til en god avslutning. Keeper måtte gi retur, og hvem andre enn Flostrand var frampå.
– Vi har kontroll også etter utligningen, mener Tverå. – At vi scorer 2-1 like etter er fullt fortjent, og når vi setter den til 3-1 er det kjørt. Da er seieren vår, gliser treneren.
Det ble Julian Ellingsen, den gamle storscoreren fra Korgen som ble omskolert til midtstopper i Mosjøen. Han spiller i Korgen denne sesongen mens han er i militæret, og var solid på midtstopperplass. Men han skulle altså vise at han fremdeles kan score, og headet inn seiersmålet.

Høstlaget Korgen?
Korgen har et rykte på seg for å være et høstlag, og Tony Tverå mener laget skal bite godt fra seg også i andre del av sesongen.
Det har vært veldig jevnt i vår, så jeg forventer at det blir tett og mange spennende kamper utover høsten.
Tony Tverå
– Det har vært veldig jevnt i vår, så jeg forventer at det blir tett og mange spennende kamper utover høsten. Vi starter med flere hjemmekamper i høst også, og det passer oss bra. Klarer vi å holde ungdommene her ut høstsesongen, og fortsetter utviklingen i spillergruppa tror jeg det blir en veldig fin høst i Korgen i år - som i gamle dager, smiler en trener som kan ta sommerferie med god samvittighet!

NESTEN. Vebjørn Valåmo hadde skudd i tverrligger - og denne som ble reddet av keeperFOTO: CHRIS ERIK HAUGLI
FORNØYD. Trener Tony Tverå er tilfreds med vårsesongenFOTO: CHRIS ERIK HAUGLI
VIKAR. Petter Øren og Joakim Buskli tok ansvar på linja når både Tony Tverå og Erlend Ervik var på banenFOTO: CHRIS ERIK HAUGLI
MÅL. Det ser ikke så veldig farlig ut - men Eirik Flostrand lukter mål. Han er først på returen som keeper må gi, og gir Korgen ledelsen.FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI

KORGEN - STÅLKAMERATENE2 3-1 (0-0)

  • Laget: Mats Buskli - Lars Magnus Oldernes, Glenn Hjemaas, Julian Ellingsen, Jon Einar Rydsaa - Petter Vassdal Evensen, Jens Falmår, Tony Tverå, Are Stenvoll, Vebjørn Valåmo - Eirik Flostrand
  • Innbyttere: Sondre Vasdal, Ian Patrick Haugli, Erlend Ervik, Bjarte Valåmo
  • Mål: 1-0 Eirik Flostrand (52), 1-1 (60), 2-1 Eirik Flostrand (62), 3-1 Julian Ellingsen (70)
Les mer om: #Fritid | #Fotball | #Korgen IL
HILSNINGER
Sigrid Falkenhaug
13 år! Sigrid Falkenhaug
Madelen Rustad Brendmo
12 år! Madelen Rustad Brendmo
Isai Lauknes
6! Isai Lauknes
Angelika Kråkstad
11! Angelika Kråkstad
Jakob Siljesønn Ludviksen
2 år! ! Jakob Siljesønn Ludviksen
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS