Lokalfotball
SUPERSPISS. Det ble ingen mål på Eirik Flostrand i dag, men han gjorde manns innsats på topp. Her skaffer han straffe for hjemmelaget, en straffe av den soleklare sorten.FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI

Korgen i medvind

Korgen måtte gjennom en liten snuoperasjon i kampen mot Fauske/Sprint 2, men de er i medvind, bokstavelig talt, og tok til slutt en fortjent hjemmeseier.

Mens Korgen trengte en omgang på å våkne mot Olderskog i midtuka var de påslått fra start i møtet mot serieleder Fauske/Sprint 2 i dag. I løpet av det første kvarteret fikk de to gode sjanser til å ta ledelsen, men hverken Jens Falmår eller Eirik Flostrand klarte å overliste Sprints gode keeper. Spesielt mønsterangrepet Falmår avsluttet hadde fortjent en bedre skjebne. Marius Nermark brukte Sprints venstreback som rundingsbøye før han slo en pasning til Are Stenvoll som nydelig spilte veteranen Falmår igjennom. Men vinkelen ble litt spiss, og keeperen gjorde en god redning.
Den siste halvtimen av første omgang ble Sprints beste periode i kampen, hvor de dominerte banespillet. De store sjansene uteble, og det var sånn sett greit at lagene var like langt til pause.

MER OM LOKALFOTBALLse flere

Mer styrkedrikk
Mot Olderskog var det et annet Korgen-lag på banen i andre omgang, og det samme skjedde mot Sprint. Det er usikkert hva som drikkes i pausen i Korgen-garderoben for tida, men det er kanskje greit om spillerne ikke blir tatt ut i dopingkontroll?
For det var bare et lag på banen etter pause. Korgen var gode, og skapte sjanser - mange sjanser. Eirik Flostrand fungerte veldig godt som oppspillspunkt, mens spillerne rundt ham, særlig en livlig Jens Falmår, var gode til å komme i posisjon rundt spissen.
Allerede fem minutter ut i omgangen kom den første store sjansen, men skuddet fra Flostrand blir slått ut til corner. Corneren heades like utenfor. Jens Falmår får en gedigen sjanse like etterpå, når han selv vinner ballen høyt - men også denne gangen blir det corner, en corner Emil Lien header like utenfor.

Mot spillet
Når kvarteret er spilt har Korgen ballen i nettet to ganger i løpet av to minutter, men begge gangene blir det avblåst for offside. Ved den ene anledningen var Korgen-publikummet meget uenige med linjedommer, trolig med rette.
Så skjedde jo det som ofte skjer når et lag bommer og bommer: Motstanderen kontrer inn et mål. Fauske/Sprint 2 er på en sjelden visitt i Korgens felt, og når Korgen ikke henger med ble det lett for Fauskelaget å sette inn en høyst ufortjent ledelse halvveis ut i omgangen.

Moral og medvind
Korgen-trener Tony Tverå skrøt av lagets moral etter forrige kamp. Den hadde de med seg også i dag, for de ble ikke hengende med hodet selv om de ble liggende under. De brukte faktisk bare tre minutter på å utligne, Sondre Vassdal scorte sitt første mål for laget etter klabb og babb i feltet etter et frispark.
Og da kom medvinden. For Jens Falmår skulle bare slå et innlegg, men ballen ble tatt av den sterke vinden og gikk i en fin bue over Sprints beste spiller i dag, keeperen.
På 2-1 var det fortsatt nerve i kampen og et kvarter igjen, men da en forsvarer på klønete vis felte Eirik Flostrand i 16-meteren, og Are Stenvoll på rolig vis trillet straffen inn i hjørnet til 3-1, da var det avgjort.

Fornøyd
Det var naturligvis en glad gjeng som lot Fauskespillerne i den andre garderoben høre en høylytt versjon av Korgensangen. Kaptein Are Stenvoll var godt fornøyd.
– Vi spiller en bra andre omgang. Vi er gode, spiller godt og skaper sjanser. Naturligvis surt å komme under, men jeg kjente det kom til å gå veien, smiler han.
Seieren setter han på kontoen for lagmoral.
Vi vet vi kan snu det, og det er en god følelse å ha.
Are Stenvoll
– Vi har lagmoral, jævlig bra lagmoral nå, mener han, – Mot Olderskog og i dag mister vi aldri troa. Vi vet vi kan snu det, og det er en god følelse å ha.
Til slutt gir han en liten hyllest til medspilleren Sondre Vassdal.
– Det er så morsomt med de unge som vi har med nå. Sondre har hatt noen sjanser de siste kampene, og endelig fikk han satt den. Det kommer nok mer, både fra han og de andre unge, smiler han, og tenker først på neste helgs hjemmekamp mot Instranden2.

UTLIGNING. Sondre Vassdal har utlignet og blir gratulert av glade lagkameraterFOTO: CHRIS ERIK HAUGLI
UFLAKS. Dagens mest uheldige var Lukas Skogvoll. Fauske-spilleren ble sendt til sykehus med det som muligens er brudd i tommelen.FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI
BESTEMANN. Keeper Tor-Kristian Ågnes Johansen var bortelagets beste spiller og holdt lenge ballen utenfor mål. Her kan han puste ut - ballen trilller på utsiden av mål.FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI
OFFSIDE. Mål - men offside.FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI
GOD. Jens Falmår var god i dag, og kronet dagen med scoring - men ikke i denne situasjonen.FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI

KORGEN - FAUSKE/SPRINT2 3-1 (0-0)

  • Laget: Petter Øren - Tony Tverå, Bjørn Erik Dambråten, Vebjørn Valåmo, Karl Martin Davidsen - Emil Lien, Jens Falmår, Are Stenvoll, Joakim Buskli, Marius Nermark - Eirik Flostrand
  • Innbytter: Sondre Vassdal, Mathias Moen, Lars Magnus Oldernes, Ian Patrick Haugli
  • Mål: 0-1 (67), 1-1 Sondre Vassdal (70), 2-1 Jens Falmår (75), 3-1 Are Stenvoll (82, str)
Les mer om: #Fritid | #Fotball | #Korgen IL
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS