ÅPNER LUKENE. Det skal tappes 30 kubikkmeter vann i sekundet fra mandag til fredag over dammen.FOTO: JOHN BRATTLI

Tapper over Røssvassdammen

Natt til mandag åpnes lukene i dammen ved Tustervatnet.

– Det er en vedlikeholdsjobb ved Øvre Røssåga kraftstasjon som gjør at vi må stenge ned kraftproduksjonen, forteller produksjonssjef Toril Sommerli ved Statkraft Energi.
Statkraft har en avtale med Hemnes kommune der de forplikter seg til å ha en minstevannføring på 30 kubikkmeter i sekundet i Røssågas lakseførende strekning fra Sjøforsen i Korgen.
– Mange reagerer på at vi skal tappe når Røssvatnet har så lavt nivå, men det er denne avtalen som gjør at vi må gjøre dette. Produksjonen kommer til å stå fra mandag til og med fredag, men vi starter å tappe allerede natt til mandag, forklarer hun.
Ved Nedre Røssåga kraftstasjon går produksjonen som normalt, og det vil ikke bli tappet vann fra Stormyrbassenget.
– Det er så lite tilsig med vann underveis i elveløpet at vi må tappe 30 kubikkmeter. Vi beklager at dette skaper problemer for enkelte, vi har blitt kjent med at et område er nyinnsådd ved Tverrberget helt ned til områder som blir under vann, avslutter Sommerli.
Dette betyr at det blir vann i elveløpet mellom Røssvassdammen på Tustervatnet og Stormyrbassenget fra mandag til fredag.

Les mer om: #Samfunn | #Kraftutbygging
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS