SOLIDE VETERANER. Fra markeringa av Veterandagen i Hemnes (2017), der Harald Brygfjell og Per-Jacob Solhaug hadde forberedt et bidrag i form av liste av tjenestegjørende fra Hemnes kommune. Ordfører Christine Trones kunne stolt posere sammen med dem.FOTO: HEMNES KOMMUNE/AE

Veteran-markering

Hemnes kommune og ordfører Christine Trones ønsker også i år å hedre sine veteraner som har tjenestegjort i internasjonale operasjoner i anledning den offisielle Veterandagen i Norge.

Den offisielle Veterandagen i Norge er 8. mai, men skal i Hemnes markeres den 6. mai, i Olehallen på rådhuset. Hit inviteres alle Veteraner i Hemnes med ledsager.

Her i kommunen har arrangørene valgt å legge markeringen førstkommende søndag, i forbindelse med gudstjenesten i Korgen kirke.
– Da oppnår vi at ikke bare veteranene blir fortalt om operasjonene de har deltatt for hverandre, men at også kommunens øvrige innbyggere får kunnskaper om veteranenes innsats, forklarer organisator Per-Jacob Solhaug.

Medaljeutdeling
Tre FN-veteraner fra Korgen, som for mange år siden dimitterte fra sin FN-tjeneste i Libanon fikk av ukjente årsaker ikke sine FN-medaljer da de reiste hjem til Norge. Disse tre vil på søndag få utdelt medaljen av nestkommanderende ved HV-14 på Drevjamoen, major Øverleir.
– I tillegg vil det bli utdelt Forsvarets medalje for internasjonal tjeneste til noen av veteranene, legger Solhaug til.

Øverleir vil også holde en presentasjon om UNIFILs historie siden det i år er 40 år siden Norge sendte de første FN-soldatene dit.

Viktig markering
På denne dagen hedres alle veteraner, og veteranfamilier, fra andre verdenskrig og fram til dagens internasjonale operasjoner. Etter andre verdenskrig har over 100 000 nordmenn tjenestegjort i nesten hundre ulike internasjonale operasjoner i over 40 land i fire verdensdeler.
"Markeringen av 8. mai som frigjøringsdag og nasjonal veterandag har fått en verdig form gjennom markeringer i hele landet. Dette er en merkedag hvor vi minnes de som har gitt sitt liv for vårt demokrati og vår frihet, men det er også en dag hvor vi hyller våre veteraner, og viser vår støtte til alle norske kvinner og menn som verner om vår fred og frihet, ute og hjemme", skriver Forsvarsministeren i sitt brev til kommunen.

HILSNINGER
Hanna-Andrea Ø. Andreassen
5! Hanna-Andrea Ø. Andreassen
Ida Molberg Vasdal
4 år! Ida Molberg Vasdal
Niclas Matheo
9 År ! Niclas Matheo
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS