SLØV SPAREKNIV. Administrasjonen har påtatt seg å effektivisere bort masse kostnader. Politikerne skal vedta resten av innsparingsbehovet, men vendte tommelen ned for det meste av de sparetiltak de fikk til behandling i dagens møte. FOTO: KNUT MARTINSEN

Ja til Ungjobb

Kommunestyret i Hemnes fant penger til å finansiere Ungjobb også i år. Pengene kommer ved å tørrlegge begge kommunale basseng ut året.

Politikerne fikk ei lang og omfattende saksliste å jobbe seg gjennom når de både skulle finansiere ekstrakostnader som har oppstått i årets første måneder og samtidig finne tiltak for å gjennomføre allerede vedtatte innsparinger.
De lykkes bare delvis å komme seg gjennom sakskartet, saken om samlokalisering av helsestasjonene ble utsatt. Det blir heller ingen samlokalisering av bibliotekene, de blir imidlertid flyttet fra dagens lokaler i henholdsvis Olsenhågen på Hemnesberget og Gullblokka i Korgen. De skal reetableres ved Hemnes sentralskole og Korgen sentralskole.
Saken det kanskje knyttet seg mest spenning til var forslaget om å flytte mellomtrinnet fra Finneidfjord skole til Hemnesberget sentralskole. Etter en lang og til tider het debatt ble det flertall for å beholde disse elevene på Finneidfjord.
Vedtakene betyr at en del av pengene som kommer fra sluttoppgjøret etter konkursboet fra Terra Securities går til drift istedenfor å avsettes på fond. Denne utbetalingen er på drøyt 9 millioner.
Avisa Hemnes kommer tilbake med mer om disse sakene i neste papirutgave.

Les mer om: #Samfunn | #Politikk
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS