OPPLAGSVINNER. Sandnesposten er opplagsvinneren blant LLAs lokalaviser: Redaktør Frode M. Gjerald (t.v.) og daglig leder/markedssjef Jørn Holmen gleder seg stort over 876 nye abonnenter. FOTO: CARINA JOHANSEN

Lokalavisene fortsatt lim og lupe landet rundt

Lokalavisene står fortsatt meget sterkt blant folk i Norge. Godt lokalt innhold som utgis både på nett og papir gjør at mange aviser fortsatt vokser. Avisa Hemnes øker opplaget også i 2017, som eneste avis på Helgeland.

Landslaget for lokalaviser (LLA) legger i dag fram nye opplagstall for over 100 av lokalavisene i Norge, særlig fådagersavisene som kommer ut i bygder, tettsteder og bydeler landet rundt. Over en tredjedel av disse lokalavisene øker opplaget, øvrige aviser går noe tilbake det siste året. Samlet sett går LLA-avisenes opplag ned med beskjedne 0,23 prosent fra det ene året til det andre. Over tid har opplaget til lokalavisene vært stabilt.

Sandnesposten går aller mest fram blant lokalavisene og er årets opplagsvinner. Avisa øker med 876 eksemplarer og fortsetter slik den flotte opplagsveksten som lokalavisa har hatt de siste årene.

– For oss i Sandnesposten er det svært gledelig å se at vi nok en gang har et framgangsrikt år bak oss. At vi nå går opp med 876, altså en økning på 19 prosent, er eventyrlig, sier ansvarlig redaktør Frode M. Gjerald og daglig leder/markedssjef Jørn Holmen.
– Forklaringen på veksten er systematisk opplagsarbeid over tid, der vi har gått på hver dør i kommunen vår og tatt en avisprat med innbyggerne. I tillegg forsøker vi å forbedre avisen vår hele veien, sier lederne i Sandnesposten.

Avisa kommer ut tirsdager og torsdager på papir – og publiserer på nett gjennom hele uka. Alt i alt har Sandnesposten et opplag på 5499. Vestby Avis, Askøyværingen, Strilen og Vestnytt er også blant lokalavisene som har gjort det svært godt det siste året.

De over 100 lokalavisene tilknyttet LLA har et samlet netto-opplag på nesten 330.000 eksemplarer. Generalsekretær Rune Hetland i LLA sier at lokalavisene står meget sterkt i befolkningen:

– Lokalavisene tar samfunnsansvar og er lim og lupe i lokalsamfunnet. Avisene våre bygger lokal identitet og engasjement i nærmiljøet. Flere lokalaviser satser nå på en kombinasjon av nett og papir, og det gleder oss at leserne setter pris på å få innholdet vårt på forskjellige plattformer. Vi ser også at en rendyrket nettavis som Alvdal midt i Væla/Tynsetingen vokser med 340 nye betalende abonnenter. Dette er et eksempel på at folk gjerne betaler for god lokal og troverdig journalistikk. I tillegg er lokalavisene en effektiv markedsplass for lokale og nasjonale annonsører, sier LLAs generalsekretær.

På Helgeland er tilbakegang for alle aviser med unntak av Avisa Hemnes som har en marginal økning på åtte, eller en halv prosent. Verst har det gått ut over Helgelands Blad som har en tilbakegang på 195, det betyr at nesten fem prosent av leserne forsvant i 2017. Opplagstallene er for papir og digitalt, og alle titler har nedgang på papir. Her utmerker Rana Blad seg i negativ retning, de har mistet 1.000 av sine papirlesere, det utgjør faktisk hver sjuende leser.

OPPLAG 2017. Opplagstallene for avistitlene på Helgeland viser tilbakegang for alle så nær som Avisa Hemnes. For papirutgavene har totalt 2.143 lesere forsvunnet.FOTO: KILDE: LLA
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS