Lokalfotball 2017
NESTEN KRETSMESTERE. Fauske/Sprint2 vant kampen men tapte kretsmestertittelen i ettertidFOTO: CHRIS ERIK HAUGLI

Fauske/Sprint beklager

Fauske/Sprint har kommet med en uttalelse i forbindelse med kretsfinalen i 6. divisjon, hvor de beklager misforståelser rundt regelverket.

Fauske/Sprint har sendt Avisa Hemnes en uttalelse etter kretsfinalen og den påfølgende protesten fra Hemnes IL.

Uttalelsen er sendt fra Tom Erik Lund, daglig leder i Fauske/Sprint.

MER OM LOKALFOTBALL 2017se flereHer er uttalelsen i sin helhet:


Info i forbindelse med KM-finale 6.divisjon
Undertegnede ble kontaktet, pr telefon, mandags morgen av Frank Aas i Nordland Fotballkrets med info om at Hemnes hadde kontaktet Nordland Fotballkrets i forhold til at Fauske/Sprint hadde brukt for mange spillere som deltok i forrige kamp for A-laget i kretsfinalen. Mailen fra Hemnes til Nordland Fotballkrets ble sendt lørdags morgen kl. 09.42 og var sendt fra trener hos Hemnes, Torstein Sørensen. Kretsen var ikke tilgjengelig og svarte ikke på mailen før søndag. Vi som klubb fikk ikke denne informasjonen før kampstart. Kampen ble spilt lørdag kl. 15.00. Mandags ettermiddag ble vi informert om at Hemnes hadde sendt inn en skriftlig protest til Nordland Fotballkrets.

Fauske/Sprints vurderinger
Vi mottok info fra Nordland Fotballkrets, i forkant av kretsfinalen, der reglene for KM var presisert. I den infoen står det ingen ting om regler for forflytning av spillere mellom 1. og 2.lag. I tillegg til dette har jeg snakket med kretsen om at vi ville prioritere å få klar flere spillere fra A-laget, i og med at flere av de samme spillerne skulle spille KM for junior dagen etter, uten at det heller da ble informert om at vi måtte passe på antallet spillere. Beskjeden vi fikk var at vi måtte påse at spillere som skulle delta i KM måtte ha spilt 1/3-del av kampene for rekruttlaget. Det var den eneste presiseringen som ble gjort. Det har selvsagt alle som spilte gjort.
Vi brukte 8 A-lagsspillere i kretsfinalen. Av disse var 7 av de i spill i siste A-lagskamp. Jonatan Schjeldrupsen var den 8. men han ble skadd under oppvarming og spilte ikke Akamp. Han ble heller ikke strøket fra dommerkortet i og med at jeg trodde KM var noe helt eget og ikke hadde en sammenheng med seriespillet. Reglene sier at vi kun kan bruke 5 spillere. Hvis vi hadde visst dette på forhånd ville vi selvsagt latt 2 spillere til stå over en ubetydelig seriekamp der vi valgte å la hele 6 spillere komme inn fra benken i løpet av kampen.
Fauske/Sprint er opptatt av å følge regelverket nøye og er relativt ofte i kontakt med Nordland Fotballkrets slik at vi er sikre på at regelverket følges. Det var vi også i dette tilfellet. Det at regelverket ikke er fulgt er likevel mitt ansvar som administrasjon i Fauske/Sprint og jeg er derfor ansvarlig for at vi har brukt tid, ressurser og økonomi på en kamp som, i ettertid, viser seg å ha null verdi for oss.
Vurderingene mine var at dette var en egen turnering der de tilsendte reglene var de som gjaldt i tillegg til at spillerne måtte ha deltatt på nok kamper. I tillegg ble spillerne lagt tidlig inn i FIKS og det var derfor mulig for Nordland Fotballkrets OG Hemnes og se dette i forkant av kampen. En kretsfinale bør, etter min mening, være viktig nok til at Nordland Fotballkrets bruker litt ekstra tid på en enkeltkamp slik at vi slipper å komme opp i unødige diskusjoner i etterkant. Det har vært alt for mange kamper og serier i år som er avgjort på kontorer i stedet for på banen.
Jeg tar det hele og fulle ansvaret for denne feilvurderingen og vi som klubb skulle ha gjort dette riktig men jeg hadde håpet på litt mere drahjelp fra Nordland Fotballkrets.

Om Hemnes IL
Hemnes er i sin full rett til å sende inn protest når regler ikke blir fulgt. I Breddereglementet er det likevel et punkt som omhandler Fair Play. Det at Hemnes, på forhånd, visste at vi brukte spillere som ikke var spilleberettiget og velger å ikke informere oss om det før kampen mener vi er et klart brudd på Fair play. De burde gitt oss en mulighet til å rette opp i en menneskelig svikt slik at kampen kunne vært spilt og en kretsmester kunne blitt kåret på fotballbanen. Vi hadde satt stor pris på en slik info i forkant av kampen. Denne infoen valgte Hemnes å ikke komme med før kampen.
Undertegnede tar det hele og fulle ansvaret for at vi som klubb ikke har forholdt oss til regelverket selv om dette ikke var en bevisst handling fra min side. Jeg beklager overfor alle involverte og gratulerer Hemnes med kretsmesterskapet i 6.divisjon.

FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS