Klemetspelet
FLOTT MANNSKAP.. Inderdalen Gård har mange som stiller opp, og deres flotte kostymer ble sydd til Klemetspelet for 2 år siden. Her selges "påsmortmat" og varm mat. FOTO: RS

Som varmt hvetebrød

Et populært matsted under martnan var Inderdalen gård. Med sitt laftede tømmerhus bygd opp på Jamtjordmartnan og sin mobile bakerovn gjorde de et ekstra flott inntrykk.

Inderdalen Gård satser stort når de er på martnad. Her "lekes det ikke butikk". Med sine flotte kostymer sydd til spelet for to år siden, ser de veldig tidsriktige ut. De har brukt tid uker i forveien til forberedelser. Det er bakt, kokt, snekret, laftet. Oskar Inderdal har sågar laget en mobil bakerovn, så de kan bake og steke brød i vedfyrt steikovn på martnaden.
Fri for souvlas
Ann Synnøve forteller om mye forberedelser, og stort påtrykk av kunder.

MER OM KLEMETSPELETse flere

– Allerede lørdag ble vi fri for souvlas. Det er reinkjøtt vi steiker her og som vi fyller i hjemmelagede pitabrød som vi varmer opp i bakerovnen vår. Oskar har derfor vært kjørende i Sverige i natt og fått tak i mer kjøtt, så vi kunne tilby det også i dag, på søndag. Selv har jeg satt brøddeig i natt, som vi har tatt med hit til Jamtjorden. Og så steker vi brødene her og selger de. Valnøttbrødene våre har vært utrolig populære, og de ble fort solgt ut. Her har vært et stort trykk i år.
I disken er det mange damer i aktivitet, det smøres, det steikes, det selges. Utenfor salgsboden står den mobile bakerovnen som er vedfyrt, og i bålpanna henger en diger svartkjele hvor det kokes kaffe. Arild Inderdal fyller på med vedlumper som det går mye av, både til vedovnen og bålpanna i to hele dager.
– Det har vært så artig å være med her, forteller Ann Synnøve, og er stolt over det de har fått til sammen med alle de gode hjelperne som atter en gang lojalt stiller opp når det er arrangement.

KAFFELARS.. Inderdalen Gård solgte kaffe kokt på svartkjel. Det luktet herlig! Bålpanna fylles stadig med ved for å holde koken.FOTO: RS
MOBIL BAKEROVN.. Arne Martin Kyllingmo og Tomas Inderdal passer på at alt er som det skal med temperaturen i steikovnen som Oskar har laget.FOTO: RS
Les mer om: #Klemetspelet
HILSNINGER
Willas Kristoffersen
4 år! Willas Kristoffersen
Ole Roar Sneli
75! Ole Roar Sneli
Casper Alexander Nilssen
8! Casper Alexander Nilssen
FOTOSERIER
FK Målvatn
Julegriscup 2017
Halloweenfeiring
Halloweenfest
Kretsfinale
Kretsfinale: Hemnes - Fauske/Sprint2
Mini-cup
Miniturnering
Åpen dag
Hemnes Motorsportklubb: Åpen dag

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS