Hemnesjazz
TONESPREDERE. Kvintetten som består av musikere fra Helgeland Sinfonietta. Fra venstre: Trond Wika, fiolin, Ida Mouritzen, fiolin, Maria Frolova, bratsj og Elin Korneliussen, cello. I tillegg medvirket pianist Franziska Wika.FOTO: BJØRN-TERJE NILSSEN

Ikke bare sørgelig

Hva i all verden var dette? "En sørgelig affære" er et parallelt teaterstykke og konsert? Jaggu var det ikke det. Her var to verdener skapt på scenen. Den ene litt dyster og svart, den andre hjemmekoselig og familiær.

For å ta «snakkeverden» først. Monologen skapt av Anita Hartviksen Ravn handlet om et litt over gjennomsnittlig nevrotisk kvinnemenneske som har sine perioder med litt mørke tanker. I starten leter hun etter et tau. Vi kan bare gjette oss til hva hun tenker å bruke det til.
Hun har en morbid side som tar helt av da hun fantaserer om å steke mora si, men på en humoristisk måte. Hun fabulerer også at det hadde vårt fint bare å kunne forsvinne litt i blant.
I parallellverdenen sitter musikerne, kvintetten, og drikker kaffe og spiser smultringer. De spiller komposisjonene som er skapt av Ulf Skjæran. Denne harmoniske verden er trolig kvinnemenneskets slekt som hun egentlig ønsker å ha så lite med å gjøre som overhode mulig. De irriterer henne nemlig grusomt, spesielt moren, tydeligvis.

MER OM HEMNESJAZZse flere

Etter en del makabre, morbide og hysteriske humoristiske avsnitt om de nære ting, finner kvinnen tauet som hun hadde lett etter. På slutten forsvinner hun. Tauet ligger heldigvis igjen. Hun forsvant tydeligvis bare litt.
Ulf Skjærans klassiske komposisjoner som dukker opp innimellom, forteller historien på sin måte. Vi blir litt sittende å lure litt på den kvinnen, men musikken gir oss på en måte litt svar på hva som skjer.
Det hele er en salig blanding av dystert sinn, hverdagslige ting, ren galskap og humor, meget godt fremhevet av musikken som forteller oss hva som skjer. Nesten litt som Petter og Ulven. Takke for det, morsomt var det.

ORDSPREDEREN. Skuespiller Maja Zakariassen har «gjemt» seg under trappa, kanskje i et forsøk på å unngå slekten sin eller for å skåne andre mot sin morbide og makabre fantasi?FOTO: BJØRN-TERJE NILSSEN

HEMNESJAZZ 2017 - EN SØRGELIG AFFÆRE

  • Medvirkende: Skuespiller Maja Zakariassen, pianist Franziska Wika, Trond Wika, fiolin, Maria Frolova, bratsj, Ida Mouritzen, fiolin og Elin Korneliussen, cello.
  • Regi: Kristin Jørgensen
  • Tekst: Anita Hartviksen Ravn
  • Musikk: Ulf Skjæran
Les mer om: #Kultur | #Festival | #HemnesJazz
HILSNINGER
Sigrid Falkenhaug
13 år! Sigrid Falkenhaug
Madelen Rustad Brendmo
12 år! Madelen Rustad Brendmo
Isai Lauknes
6! Isai Lauknes
Jakob Siljesønn Ludviksen
2 år! ! Jakob Siljesønn Ludviksen
Angelika Kråkstad
11! Angelika Kråkstad
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS