HEDRER OFRENE. De nye minnetavlene ble avduket i forbindelse med markeringen av at det er 75 år siden fangeleirene ble etablert.VIDEO: KNUT MARTINSEN

Verdig markering

De nye minnetavlene over blodveien er nå avduket. Det ble en verdig og stemningsfull seremoni som samlet mange mennesker i pent vær.

Først ute var avdukingen i Osen på vestsiden av Korgfjellet, deretter bar det over fjellet til Korgen og Fagerlimoen der «Lager Korgen» lå. Leder for Vennskapssambandet Norge-Vest Balkan, Rolf Fjellestad, åpnet det hele med en tale der han trakk fram viktigheten av ikke å glemme historien. Han var opptatt av å videreføre både kunnskap og vennskap til nye generasjoner, og viste til at en stor gruppe med ungdommer fra Serbia var tilstede sammen med norske ungdommer. Disse gruppene har knyttet vennskap, og til høsten blir det gjenvisitt når de norske ungdommene skal til Serbia.
Fylkesordfører Sonja Alice Steen og ordfører i Hemnes, Christine Trones, holdt også taler før den nye informasjonstavlen ble avduket. Totalt består serien av seks tavler fordelt over fjellet, og de skal gjengi historien som ligger bak.
Se vår video fra arrangementet i videovinduet over saken.

HISTORIEFORTELLERE. Fylkesordfører Sonja Alice Steen og ordfører Christine Trones holdt taler under avdukingen av de nye minnetavlene.FOTO: KNUT MARTINSEN
HILSNINGER
Frida Marie Lauvbakk
10 år! Frida Marie Lauvbakk
Melvin Valåmo Stenvoll
4 år! Melvin Valåmo Stenvoll
Gry Elly Fordelsen
60! Gry Elly Fordelsen
FOTOSERIER
Sola skinner
Vargtrekket 2018
Hillclimp 2018
Hillclimp (09/04/2018)
Drag
Dragrace og Straight snoX
Skihopp-konkurranse
Påsken 2018
Showkamp
Showkamp

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS