DELFINANSIERT. Varaordfører Bjørn-Terje Nilssen åpnet skileikbakken i Bleikvasslia i mars i fjor. Nå får Bleikvassli IL kr 89.651 utbetalt i momskompensasjon.FOTO: OLE ROAR SNELI

Pengedryss over Bleikvasslia

Etter å ha fått avkortet momskompensasjon for tråkkemaskin kan nå Bleikvassli IL glede seg over full uttelling for idrettsanlegg.

Det er to ulike momskompensasjonsordninger, en som vedrører bygging av nye idrettsanlegg og en som gjelder drift av frivillige lag. Potten til drift er på langt nær stor nok til å gi full kompensasjon, og her har heller ikke rikspolitikerne funnet ekstra midler for å finansiere opp ordningen. Dette har gitt frivilligheten uforutsigbare rammer der årets tall først blir klart i desember. De samme politikerne har i mange år fullfinansiert momskompensasjonen som gjelder de tiltakene som ofte innebærer snorklipping, nye idrettsanlegg. Tidligere år har det vært nødvendig med ekstrabevilgninger, i år var potten stor nok.
Lotteri- og stiftelsestilsynet (LS) mottok søknader om kompensasjon med et samlet søknadsbeløp på om lag 199 millioner kroner. LS er nå ferdig med behandlingen og endelig godkjent søknadsbeløp er på er på 169,3 mill. kroner. Det er bevilget 175,9 mill. kroner til ordningen i år. Det betyr altså full innvilgelse for alle godkjente søknader. Totalt ble 459 søknader godkjent.
I Hemnes kommune var det bare ett idrettsanlegg på søkerlisten, nemlig Bleikvassli IL med lysløype og skibakke. De fikk dermed full uttelling og tildeles kr 89.651 i momskompensasjon.
Ordfører Christine Trones er lykkelig på lagets vegne:
– Jeg gratulerer Bleikvasslia med hyggelig uttelling, og ønsker de lykke til videre med arbeidet med å drifte og utvikle anlegget.

Les mer om: #Barneidrett | #Frivillighet
HILSNINGER
Casper Alexander Nilssen
8! Casper Alexander Nilssen
Willas Kristoffersen
4 år! Willas Kristoffersen
Ole Roar Sneli
75! Ole Roar Sneli
FOTOSERIER
FK Målvatn
Julegriscup 2017
Halloweenfeiring
Halloweenfest
Kretsfinale
Kretsfinale: Hemnes - Fauske/Sprint2
Mini-cup
Miniturnering
Åpen dag
Hemnes Motorsportklubb: Åpen dag

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS