EN HYLLEST. Det ble ikke bare en hyllest til Arvid Martinsen, det ble en hyllest til kulturlivet i Hemnes. Se video fra hele konserten.VIDEO: KNUT MARTINSEN

Kultursjokk

Hver vår pleier lærerne i Hemnes kulturskole å gi en konsert til sine elever. Årets forestilling ble noe mye mer.

Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at årets konsert skulle være en hyllest til Arvid Martinsen som pensjonerte seg fra jobben som lærer i kulturskolen. Det betyr så visst ikke at Arvid har pensjonert hele seg, han har masse prosjekt som han løper mellom, men han hadde tid til å innta æresplassen like foran scenen.
Korgen samfunnshus var fullstappet, og et summende og forventningsfullt publikum stilnet da fjerne toner begynte å strømme fra ulike deler av bygningen. Stemningen var satt, derfra og ut var det høydepunkt etter høydepunkt.
Arvids egen musikk var en rød tråd gjennom forestillingen, de aller fleste nummer var enten skrevet eller arrangert av ham og gjerne med tekster av hans kone, Ellen Agnete Brygfjeld. Skjønt kone, de har ikke rukket å gifte seg helt enda, men det er en av de tingene pensjonisten skal få tid til i nær framtid.
Det nok både blanke øyne og en og annen tåre felt gjennom forestillingen, kanskje spesielt under søstrene Veronika Helen og Andrea Axelsen Lillevolds framføring av Henning Kvitnes? «Evig eies kun et dårlig rykte». Blanke øyne ble det nok også under avslutningsnummeret «Sangen til Hemnes» når alle elevene ved kulturskolen entret scenen som kor.
Ellers ble det plass til både alvor og skjemt, det er ingen hemmelighet at Arvid har hatt sine utfordringer med en bipolar diagnose og lange sykdomsperioder. Temaet psykisk helse preget dermed flere av numrene som ble framført, blant annet Tor Petter Aanes? låt som han skrev til Arvid når han var syk. Han våget derimot ikke dra til Brygfjelldalen for å overlevere sangen, den fikk Arvid først flere år senere.
Du kan se stort sett hele konserten i vår video, og også et intervju med Arvid der det kommer tydelig fram at han slett ikke er ferdig i kulturlivet i Hemnes.

GRAND FINALE. Konserten ble avsluttet med en majestetisk framførelse av "Sangen til Hemnes".FOTO: KNUT MARTINSEN
GRATULERT. Bjørg Vårli Håland, Nanna Odden, Åshild Martinsen Brygfjeld og Elisabeth Ødegård applauderer mens Hilde Strand får klem av Arvid etter å ha fått overrakt et portrett.FOTO: KNUT MARTINSEN
KONFERANSIER. Tidligere rektor ved Hemnes kulturskole, Jon Ervik, har vært kollega med Arvid Martinsen i 18 år, og bandt forestillingen sammen med fakta og små historier mellom numrene.FOTO: KNUT MARTINSEN
GODT RYKTE. Søstrene Veronika Helen og Andrea Axelsen Lillevold frambrakte nok en og annen tåre i salen under sin framførelse av "Evig eies kun et dårlig rykte".FOTO: KNUT MARTINSEN
RØRT. En tydelig beveget Arvid Martinsen holder takketale.FOTO: KNUT MARTINSEN
. FOTO:
Les mer om: #Kultur
HILSNINGER
Jakob Siljesønn Ludviksen
2 år! ! Jakob Siljesønn Ludviksen
Sigrid Falkenhaug
13 år! Sigrid Falkenhaug
Angelika Kråkstad
11! Angelika Kråkstad
Isai Lauknes
6! Isai Lauknes
Madelen Rustad Brendmo
12 år! Madelen Rustad Brendmo
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS