KLARE FOR UTRYKNING. Med hurtig gående båt fra Hemnes Dykkerklubb, dro mannskapet fra Helgelandskraft over til Hestneset. F.v. Heidi Sund, Kåre Nilsen, Trond Berntsen, og Reidar Nilsen (med skinnhua)FOTO: JON ARNE JACOBSEN

Så ble det mørkt på Tvartførlainne

En sjøkabel varer ikke evig, og dermed ble det brudd på kabelen over til Hestneset.

Lørdag kveld ca. 21.35 ble det et lite strømbrudd på Hemnesberget. Dette var akkurat like før konsertstart på Jernvaren, men heldigvis for dem kom den tilbake.
Så heldige var de imidlertid ikke i Brennesvika og i Hestneset hvor det ble mørkt og strømløst.
Kabelen som går ut i Åsfjæra på Hemnesberget, og over til Hestneset hadde da fått et brudd like utenfor Hemnesberget.
Mandag var Seløy Undervannsservice på plass med båten "Nautilus Survey" og fikk fraktet et dieselaggregat fra Helgeland Kraft over til fergekaia i Hestneset. Dermed ble det igjen lys i stuene.
Tirsdag var folkene fra kraftlaget i aktivitet med å sjekke eventuell ny trasè for en sjøkabel. Dette fikk de gjort mens "Nautilus Survey" fremdeles var på Hemnesberget, og kunne filme traseen.
Trond Berntsen i Helgeland Kraft forteller at kabelbruddet skyldes skader på en strekkavlastning som igjen gjorde at kabelen røk.
-- Bunnforholdene utenfor Åsfjæra er ikke de beste, og da kan det være at vi må vurdere en ny trasè. Det er ikke konkludert om løsning for framtidig strømleveranse. En ny trasé er ikke behandlet, og heller ikke sannsynlig idag, sier han.
Kåre Nilsen, også fra HK, forteller at de dermed fikk muligheten for å sjekke en ny trasè fra området nedenfor Møllebakken og utover langs utsiden av marinaen, og derfra over til Hestneset der kabelen kommer i land.
Med et dieseldrevet aggregat på 100 kW stående i Hestneset følger det også ettersyn og ikke minst påfylling av diesel.
Tirsdag var mannskap fra HK, sammen med skysskar Alf Magnus Jakobsen over på Hestneset for å sjekke forbruk og drift for øvrig. Planene er å få båt fra Sandnessjøen inn for å sørge for påfyllinger. Hvor lenge dette vil komme til å pågå hadde de ikke oversikt over på tirsdag.
Men enn så lenge så er de bosatte i Brennesvika, samt hyttefolk berget når det gjelder lys og varme.

INN I PAKKISEN. Her var det isfritt tirsdags morgen, men østavinden pakket snart opp en isbarriere som måtte forseres.FOTO: JON ARNE JACOBSEN
STRØMFORSYNINGEN. På kaia i Hestneset står det et stort strømaggregat samt dieseltanker for sikker forsyning.FOTO: JON ARNE JACOBSEN
EN NESTEN FASTBOENDE. Morten Henriksen fra Hemnesberget, som har hus i Hestneset, dukket opp på kaia for å høre med Kåre Nilsen om hvordan dette blir framover.FOTO: JON ARNE JACOBSEN
NAUTILUS SURVEY. Med riktig utstyr kontrolleres og filmes bunnforholdene for en eventuell ny sjøkabel.FOTO: JON ARNE JACOBSEN
Les mer om: #Samfunn | #Ulykke
HILSNINGER
Hilde Linda Bjørkheim
50år! Hilde Linda Bjørkheim
Nellie Mikkeline Sjonbotn-Skreslett
2! Nellie Mikkeline Sjonbotn-Skreslett
Klaudia Solvang
3 år! Klaudia Solvang
FOTOSERIER
VM Skøtthell
VM Skøtthell
Gammeldans i Svartebukta
Gammeldansfest
DMP-stevne på Stall Reinåmo
DMP-stevne
Korgen-Innstranda 2
Minifarmen
Minifarmen

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS