Vinterregnet
EVAKUERES. Raset i Svartmarka var over 40 meter i bredde. Nå har NVE anbefalt at ingen oppholder seg i huset ved raskanten. FOTO: JAN G BUVIK

Evakuerer etter ras

Tre ras fordelt rundt i Hemnes har skapt problemer de siste dagene. Nå har politiet etter råd fra geolog og NVE besluttet å evakuere en bolig i Svartmarka i Korgen.

Det er enhetsleder for Teknisk i Hemnes kommune, Sølve Tuven, som opplyser dette på kommunens nettsider.
– Ved Svartmarka i Korgen gikk det et ras på torsdag som ble inspisert av NVE og Geolog fra Norconsult dagen etter. Her ønsker NVE ta seg ned i rasgropa og foreta boringer for å sjekke at massene er stabile. Det ble ikke ansett som noen risiko for videre utrasinger før det eventuelt kom mer nedbør, og kommunen ble bedt om å følge med rasområdet gjennom helgen. I dag har det vært noe nedbør, og det er meldt mer i morgen. På bakgrunn av dette har NVE anbefalt at men ikke oppholder seg i den boligen som er nærmest raskanten før videre undersøkelser er utført, opplyser Tuven.
Dette er altså bakgrunnen for politiets beslutning om å evakuere denne boligen.

MER OM VINTERREGNETse flere

Raset på Hemnesberget på Myra Nord er av NVE karakterisert som å være av mindre alvorlig karakter.
– Etter raset gikk på torsdags kveld stengte kommunen veien og ventet på dagslys slik at det kunne inspiseres av Geolog og NVE. Det er ikke funnet risiko for ytterligere utglidninger her, forklarer enhetslederen.
Denne veien er nå åpnet for fri ferdsel. På fredag gikk det også et ras ved Bjerkadalsveien.
– Dette raset ble vurdert av NVE og de sier dette raset likner raset som gikk i Svartmarka i Korgen, men at det her ikke sees et behov for evakuering. NVE vil bestille boringer for å sjekke stabiliteten i massene ved både raset ved Bjerkadalsveien og ved Svarmarka etter helgen, avslutter Tuven.

HILSNINGER
Melvin Valåmo Stenvoll
4 år! Melvin Valåmo Stenvoll
Frida Marie Lauvbakk
10 år! Frida Marie Lauvbakk
Gry Elly Fordelsen
60! Gry Elly Fordelsen
FOTOSERIER
Sola skinner
Vargtrekket 2018
Hillclimp 2018
Hillclimp (09/04/2018)
Drag
Dragrace og Straight snoX
Skihopp-konkurranse
Påsken 2018
Showkamp
Showkamp

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS