REDD EN ELG. Forskningen til Korgen Lego Locos kan i framtiden forhindre mange viltpåkjørsler. VIDEO: KNUT MARTINSEN

Lego Locos på bytur

Korgen Lego Locos reiser til Bodø til helgen. Målet er den skandinaviske finalen i First Lego League. Se video av deres forskningsprosjekt.

Korgen sentralskole har stilt med Korgen Lego Locos i konkurransen helt siden starten på 2000-tallet. De har bitt godt fra seg, og var endog i verdensfinalen i USA i 2010 og har ellers flere ganger vært i den skandinaviske finalen.
I år ble forberedelsene sterkt forstyrret av skolebrannen, men på tross av dette gikk laget også denne gangen videre til det nest siste hinderet før verdensfinalen. First Lego League er kanskje mest kjent for robotkjøringen, men konkurransen består også av markedsføring og forskning.
I ukas papirutgave kan du leser mer om denne saken.

FORSKERE. Rikke Lien, Sofie Fjelldal Pedersen, Andrea Sofie Bjørkås Tuven og Sarah Eline Falkenhaug står bak forskningen til Korgen Lego Locos. Nå skal de sammen med resten av laget til den skandinaviske finalen i Bodø.FOTO: KNUT MARTINSEN
Les mer om: #Samfunn
FOTOSERIER
Korgen-Innstranda 2
Minifarmen
Minifarmen
Medt i veien
Medt i veien
Kongeetappen
Kongeetappen
Rett vei
Korgen-Olderskog

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS