Lokalfotball 2016
IKKE MÅL... .. denne gangen, men det ble både mål og assist på Erlend Ervik i dagens kamp.FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI

Bare nesten tre poeng

I sin siste hjemmekamp for sesongen ønsket Korgen å vinne. Men det ble bare nesten, Stålkameratene2 utlignet på overtid.

Korgen måtte vinne for å ha en reell sjanse til å kjempe om førsteplassen i femtedivisjon, og fikk en pangstart etter to minutter da Erlend Ervik prikket inn et skudd fra seksten meter.
Stålkameratene2 fikk ta over kampen etter målet, og hadde ballen mye uten at de skapte de store sjansene. Men en halvsjanse ble til mål etter 20 minutter, da de satte ballen i mål etter en sjelden dårlig involvering fra Korgenkeeper Jens Falmår.

MER OM LOKALFOTBALL 2016se flere

Målkalas
Og da tok kampen fyr. I løpet av et par minutter etter målet hadde Vebjørn Valåmo to store sjanser, men begge gikk like utenfor. Da klokka passerte halvtimen ropte de ca 50 tilskuerne på straffe da Mattis Bang Pedersen ble hindret i skuddøyeblikket - og publikum hadde nok en god sak selv om dommer Ahmed Taki lot være å blåse. Blåse gjorde han minuttet etterpå, da Erlend Ervik ble felt i sekstenmeteren.
Straffen satte naturligvis Korgens kaptein Are Stenvoll i mål.
Bare tre minutter senere utlignet Stålkameratene på ny. Bjørn Erik Dambråten ble felt like utenfor eget felt, og burde fått frispark. I stedet trillet ballen til en Stålspiller som på vakkert vis satte ballen i mål fra langt hold.
Men bare to minutter etter det igjen stusset Mattis Bang Vebjørn Valåmo gjennom alene med keeper, og Valåmo var sikker alene med Ståls sisteskanse.
Like før pause ble et kvarters morsom fotball fra begge lag kronet med 4-2 til Korgen. En Stål-spiller sentrer tilbake til keeper, men keeper var på tur for å ta ballen... Dermed trillet ballen i åpent mål.

Pauseprat uten virkning
Trener Jardar Valåmo var fornøyd med første omgang, men hadde ting å rette på i pausen.
– Vi må bli mer direkte når vi går fremover, og så må vi være tålmodig i forsvarsspillet. Og så må vi slutte å gi bort mål!, sa treneren, og hadde et poeng: Målene i mot i første omgang burde vært avverget.
Pausepraten virket dårlig. Stålkameratene2 reduserte allerede etter 2 minutter av andre omgang, og var det beste laget frem til det gjenstod et kvarter. De store sjansene uteble, med unntak av et stangskudd og et skudd like utenfor.
Femten minutter før slutt våknet Korgen til live, og de fikk noen store muligheter til å avgjøre kampen. Mattis Bang ble spilt alene gjennom, men klarte ikke å overliste keeper. Noen minutter senere fikk han igjen sjansen, men skuddet gikk like over.
To minutter før slutt var det Vebjørn Valåmos sjanse til å sørge for at Stål2 måtte reise hjem uten poeng, men skuddet hans ble blokkert av en forsvarsspiller og gikk ut til corner.

– Surt
Vi klarer ikke å punktere kampen på noen av sjansene våre, og så får de utligning på slutten. Det er surt.
Tony Tverå
Når Korgen ikke klarte å avgjøre kampen ble det spennende til siste slutt, og på overtid fikk Stålkameratene2 stusset en langball over keeper og i mål. En sur, men kanskje fortjent, utligning.
– Vi blir spilt litt lave og blir for passive. Tony Tverå var en av mange Korgenspillere som hang med hodet etter kampen.
– Det er personlige feil på målene. Vi bruker for lang tid med ballen, har for lavt tempo og blir for lite kyniske, sukker midtbaneterrieren som gjorde en god kamp for hjemmelaget.
– Jeg synes vi spiller bra, og har god kontroll. Vi skaper vel flere sjanser enn dem og hadde fortjent å vinne. Vi bare klarer ikke å punktere kampen på noen av sjansene våre, og så får de utligning på slutten. Det er litt surt.

Korgen har to bortekamper igjen av sesongen, på Nesna tirsdag 4. oktober før sesongen avsluttes på Vega lørdag 8. oktober.

TALENT. Unge Michael Røssvassbukt spilte nok en god kamp som høyreback for KorgenFOTO: CHRIS ERIK HAUGLI
DUELL. Are Stenvoll går foran som en kaptein skal og trår til i duelleneFOTO: CHRIS ERIK HAUGLI

KORGEN - STÅLKAM2 4-4 (4-2)

  • Mål: 1-0 Erlend Ervik (3), 1-1 (20), 2-1 Are Stenvoll (30, str), 2-2 (33), 3-2 Vebjørn Valåmo (35), 4-2 Selvmål (43), 4-3 (47), 4-4 (90)
  • Gule kort: Are Stenvoll, Korgen
  • Tilskuere: ca 50
  • Korgens lag: Jens Falmår - Michael Røssvassbukt, Glenn Hjemaas, Bjørn Erik Dambråten, Magnar Lillebjerka - Petter Hauge Johansen, Tony Tverå, Are Stenvoll, Erlend Ervik - Mattis Bang, Vebjørn Valåmo
Les mer om: #Fritid | #Fotball | #Korgen IL
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS