GRUNN TIL FEIRING. Hemnes kommune kan fylle nye millioner i kommunekassen etter at seieren i rettssaken mot forsikringsselskapet ACE er rettskraftig.FOTO: BJØRN SVERRE FALCH

Terrapenger til Hemnes

Sluttoppgjøret etter Terrasaken kommer stadig nærmere, men nå er det beløp med positive fortegn.

Etter at Høyesterett avviste anken fra forsikringsselskapet ACE får nå kommunene drøyt 86 millioner til fordeling mellom seg, melder Haugesunds Avis.
Saken har tidligere blitt vunnet både i tingrett og lagmannsrett, men forsikringsselskapet har anket saken helt til Høyesterett i et forsøk på å unngå den store utbetalingen.
Saken har vært ført av kommunene Hattfjelldal og Haugesund, men en avtale mellom de involverte kommuner medfører at pengene skal fordeles etter hvor mye hver enkelt kommune tapte i Terrasaken.
Hemnes' andel i Terrasirkuset er i underkant av 10 prosent. I fjor inngikk kommunene et forlik med DNB som medførte at Hemnes «sparte» 40 millioner, noe som medførte at kommunen kom seg ut av Robeklista, ei liste over kommuner som er underlagt et økonomisk overoppsyn grunnet dårlig økonomi.

Les mer om: #Samfunn | #Næringsliv | #Politikk
HILSNINGER
Frida Marie Lauvbakk
10 år! Frida Marie Lauvbakk
Melvin Valåmo Stenvoll
4 år! Melvin Valåmo Stenvoll
FOTOSERIER
Sola skinner
Vargtrekket 2018
Hillclimp 2018
Hillclimp (09/04/2018)
Drag
Dragrace og Straight snoX
Skihopp-konkurranse
Påsken 2018
Showkamp
Showkamp

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS