Lokalfotball 2016
BRØDRE. Med storebror Mats i ambulansen med knekt ben knaller Joakim Buskli inn ledelsen for Korgen.FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI

Blålys overskygget flomlys

Korgen IL vant komfortabelt 5-1 borte mot Hemnes IL på Reina onsdags kveld. Det som skulle bli den første kampen i flomlys ble overskygget av en stygg skade på Korgens keeper.

Publikum hadde ikke blitt våt i baken ennå da Korgen ILs keeper Mats Buskli var på vidvanke langt utenfor feltet og ble taklet av Hemnes Ils Ole-Herman Bergem. Det endte med brudd i begge leggbenene i høyrefoten til Korgens keeper som ble liggende på banen i nærmere en halv time før ambulansen kom å hentet ham.
Evigunge Jens Falmår hoppet i mål og ble dekket av en forsvarsfirer bestående av Michael Røssvassbukt, Vebjørn Valåmo, Bjørn Erik Dambråten og Tony Tverå. På midtbanen sto Erlend Ervik, Are Stenvoll, Joakim Buskli, Aleksander Mula og Petter Hauge Johansen som kom inn for den skadede keeperen, med Mattis Bang som enslig spiss.
Hemnes hadde Sindre Kristiansen i mål med Roy Kjærstad, Robert Drage, Kristoffer Flatås Karlsen og Robin Sjøgård i forsvaret. Jørgen Hind Sørensen startet på midten sammen med Dan Remy Karlsen, Ole-Herman Bergem og Henning Hansen, mens Petter Rønning og Martin Hind Sørensen spilte angrep.

MER OM LOKALFOTBALL 2016se flere

Høy intensitet
Kampen startet med høy innsats som altså førte til at keeper Buskli ble skadet. Korgen sto litt høyere på banen enn Hemnes og fikk en fantastisk start på kampen da Joakim Buskli dundret ballen i mål fra nesten førti meter. Hemnes kunne ha utlignet bare sekunder etterpå da Martin Hind Sørensen headet like utenfor etter et frispark.
Korgen doblet ledelsen etter at Mattis Bang fikk skyte upresset fra høyrekanten av feltet hvor ballen skrudde inn i venstre hjørne. Dette sto seg til pause, et resultat Korgen naturlig nok var mest fornøyd med.
Martin Hind Sørensen, kaptein for hjemmelaget, hadde likevel troa når lagene kom på banen igjen.
Jeg har ihvertfall troa på at vi scorer mål
Martin Hind Sørensen
– Vi må heve oss. Få bedre touch og tørre å presse høyere i banen. Det er fullt mulig å komme tilbake, og jeg har ihvertfall troa på at vi scorer mål, mente kapteinen.
Treneren til Korgen IL, Jardar Valåmo, var godt fornøyd med de første 45 som altså ble nærmere 90 minutter.
– Mer av det samme. Vi har full kontroll, men kan justere litt. Vi må bli bedre på å bruke Mattis Bang Pedersen i mellomrommet, og komme rundt på kantene for innlegg. Klarer vi det blir det flere mål.
Dødballmål
Lite sjanser preget starten av andre omgang helt til Korgen fikk frispark i det 53. minutt. Bjørn Erik Dambråten dundret inn frisparket fra ett-par og tjue meter. Etter dette gikk lufta litt ut av hjemmelaget og småspill i forvar førte til at Korgen fikk noen cornere som skulle ende i to nesten like mål. Det første var en heading på corner fra høyre hvor debutanten Petter Hauge johansen satte inn ballen, den andre var nesten identisk der Aleksander Mula satte siste spikeren i kista.
Hemnes reduserte på overtid etter en straffe som Petter Rønning Jr. satte i mål.
Korgen spilte med laget litt høyere på banen enn Hemnes. Dette gjorde at Korgen aldri ble truet bakover. Etter å ha scoret fem mål og hatt full uttelling kom det et par sjanser på slutten som ikke ble mål, men Korgen virket fornøyd og innsatsen med knallharde taklinger og dueller gjorde at et lett Hemnes-lag i realiteten var sjanseløs.
Fornøyde
Torstein Sørensen, trener for Hemnes, var på tross av resultatet fornøyd med kampen.
– Jeg er positivt overrasket, selv med tap. Vi skjønte hvordan kampbildet ville bli. Den første halvtimen er vi gode, men så glemmer vi det vi prater om før kamp. Så får de noen dødballmål i andre omgang, men det får så være. Vi mangler mye sentrale folk i dag, og når de kommer tilbake blir det lettere. Hemnes er et godt hjemmelag, og vi skal ta mye poeng resten av sesongen. Vi må bare få samlet troppene.
Trener Valåmo fra Korgen var naturligvis strålende fornøyd.
Vi kontrollerte kampen fra start til slutt.
Jardar Valåmo
– Vi kom for å vinne, med en plan. Den planen gjennomførte vi, og vi kontrollerte kampen fra start til slutt.
Da var han mer bekymret for skaden tll keeper Mats Buskli, som brakk benet allerede etter to minutter.
– Det er utrolig trist med slike alvorlige skader, og ikke minst trist for Mats selv.
Jens Falmår kom inn som reservekeeper, og blir trolig førstekeeper resten av sesongen.
– Jeg vil vel ikke være keeper, men må man så må man. Det er jo uansett mye verre for Mats. Grusomt med slike skader, så vi får bare håpe han kommer seg raskt.
Selve kampen ble han ikke så fryktelig involvert i.
- Nei, det gikk bra det, de kom ikke til mange sjansene. Det går greit når man har så godt forsvar foran seg, smiler han.
Fattet keeper
Fra sykehuset får vi en kommentar fra Mats Buskli, ufrivillig hovedperson i dagens kamp.
– Nei, hva skal man si? Uhell skjer. Men det er utrolig kjedelig å bli skadet i årets viktigste kamp, og ikke minst resten av sesongen når vi ligger an til å kunne få spille om en eventuell kretsfinale. Så må jeg jo få gratulere resten av guttene med en fantastisk seier og ønske dem lykke til videre i sesongen. I tillegg vil jeg takke alle som hjalp til, og alle som har sendt gode ord og hilsninger. Det betyr utrolig mye i en slik situasjon som dette.
– Men du kommer tilbake på banen?
– Det får tiden vise. Først skal nå bruddet leges og foten trenes opp igjen. Så får vi se om jeg klarer å komme tilbake på det nivået jeg har vært på. Det får være et mål å komme seg tilbake på fotballbanen, det er jo tross alt morsomt der.

UTSETTELSE. Kampen ble nærmere 40 minutter forsinket mens keeper Mats Buskli fikk behandling og ble hentet av ambulansen.FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI
RESERVE. Jens Falmår måtte overta keeperhanskene og gjorde en god figur i mål.FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI
UTENFOR. Kaptein Martin Hind Sørensen hadde Hemnes største sjanse i første omgang, men headingen gikk like utenfor.FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI
DEBUTANT. Petter Hauge Johansen spilte sin første kamp for Korgen og viste at han blir en god tilvekst til laget utover høsten.FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI
VETERAN. Midstopper Bjørn Erik Dambråten scorte på et frispark, og har dermed mål for Korgen denne sesongen også. FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI
FORNØYD. Korgens målscorere, godt fornøyde med dagens resultatFOTO: BJØRN-TERJE NILSSEN

HEMNES - KORGEN 1-5 (0-2)

  • Mål: 0-1 Joakim Buskli (10), 0-2 Mattis Bang Pedersen (36), 0-3 Bjørn Erik Dambråten (53), 0-4 Petter Hauge Johansen (64), 0-5 Aleksander Mula (66), 1-5 Petter Rønning jr. (90)
  • Gule kort: Bjørn Erik Dambråten, Korgen
  • Tilskuere: 84 betalende
  • Korgens lag: Mats Buskli - Michael Røssvassbukt, Vebjørn Valåmo, Bjørn Erik Dambråten, Tony Tverå - Erlend Ervik, Are Stenvoll, Joakim Buskli, Jens Falmår, Aleksander Mula - Mattis Bang Pedersen
  • Innbyttere: Petter Hauge Johansen, Azizullah Sadeqi, Ole Martin Valla, Geir Arne Lauvbakk, Murtaza Jafari, Samuel Tsegay, Amir Mirzai
  • Hemnes lag: Sindre Kristiansen - Roy Kjærstad, Robert Drage, Kristoffer Flatås Karlsen, Robin Sjøgård - Jørgen Hind Sørensen, Ole-Herman Bergem, Henning Hansen, Dan Remy Karlsen - Petter Rønning jr., Martin Hind Sørensen
  • Innbyttere: Ole Morten Fineide, Hussen Osman, Tobias Fredriksen
Les mer om: #Fritid | #Fotball | #Hemnes IL | #Korgen IL
HILSNINGER
Isai Lauknes
6! Isai Lauknes
Madelen Rustad Brendmo
12 år! Madelen Rustad Brendmo
Jakob Siljesønn Ludviksen
2 år! ! Jakob Siljesønn Ludviksen
Sigrid Falkenhaug
13 år! Sigrid Falkenhaug
Angelika Kråkstad
11! Angelika Kråkstad
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS