Lokalfotball 2016
LETTELSE OG GLEDE ETTER SEIEREN OVER SØMNA. Spillerne og publikum kunne ta et lettelsens sukk og gå hjem i glede etter å ha sikret seg en høstkamp på hjemmebane mot Korgen. FOTO: BJØRN-TERJE NILSSEN

Hemnes nådde målet

Hemnes vant til slutt 4-1 mot Sømna i ettermiddagssolen på Reina. Med dette resultatet sikret de seg plass på det som blir sluttspillet mot lagene fra øverste halvdel av tabellen, og ikke minst et lokaloppgjør på hjemmebane til høsten.

Forutsetningen var klinkende klar. Kun seier var godt nok for å sikre plassen blant de syv som havner i den nye puljen etter at alle har møtt alle en gang. Hemnes hadde vunnet fire og tapt en på hjemmebane, mens Sømna hadde tapt alle sine fem bortekamper. Muligheten skulle være til stede.
Hemnes hadde følgende startelver: Kyrre Nilsen i mål, Roy Kjærstad, Robert Drage, Kristoffer Flatås Karlsen og Robin Sjøgård i den bakre fireren, Henning Hansen, Dan-Remy Karlsen, Ole-Herman Bergem og Jørgen Hind Sørensen på midten og Tommy Heia Karlsen og Martin Hind Sørensen i angrep.
Kristoffer Flatås Karlsen hadde gjort et lite comeback da Patrick Gustavsen måtte sone en suspensjon etter tre gule kort. Tobias Skreslett Larsen sto over på grunn av ryggplager og i tillegg var Rune Breimo småskadet.

MER OM LOKALFOTBALL 2016se flere

Planen for hjemmelaget var å starte kampen med kjapp fotball og få initiativet i kampen fra begynnelsen. Sømna overrasket hjemmelaget med et meget aggressivt press og tok hjemmelaget litt på senga. Kampen sto liksom å vippet der hjemmelaget hadde spillet og noen sjansene der Martin Hind Sørensen flere ganger var farlig frampå og burde scoret da han kom inn fra høyresiden alene med keeper. Ballen gikk til side for mål på lengste stolpe.
Hemnes spilte i en 4-4-2 formasjon og hadde god kontroll på første omgang. Et av høydepunktene var Ole-Herman Bergems brassespark som gikk like over. Omgangen ebbet ut og Hemnes manglet fortsatt målet som gav dem syvendeplassen på tabellen.
Andre omgang startet som den første hadde vært. Hemnes valgte å spille med sola i mot i første omgang og hadde dermed fordelen til gode. I det 55. minuttet skjedde det som ikke skulle skje. Sømna tok ledelsen etter å ha fått både tid og rom. Stillheten fra publikum sa det meste.
Trener Sørensen tok umiddelbart grep og forandret formasjonen til 4-3-3 for å få mere trykk fremover. Aggressiviteten økte umiddelbart, duellene ble vunnet og det gikk liksom opp for hjemmelaget at de faktisk måtte score minst to mål for å nå målet.
Det gikk bare et par-tre minutter før belønningen kom da Martin Hind Sørensen headet inn utligningen, Hemnes kjørte på, men formasjonen bød bortelaget på større rom og de hadde noen farlige sjanser til å ta ledelsen på nytt.
Etter drøyt 70 minutter fikk Hemnes IL frispark på omtrent 40 meters hold. I Patrick Gustavsen fravær gjorde Kristoffer Flatås Karlsen seg klar til å ta frisparket. Keeper som hadde sola imot hadde ingen sjanser da frisparket føyk rett i mål. Hemnes hadde tatt ledelsen og syvendeplassen var innen rekkevidde.
Formasjonen ble forandret tilbake for å unngå de store rommene som gjestene fikk. Sømna prøvde å komme tilbake og kjørte den bakre fireren sin lengre fram. Dette var det hjemmelaget trengte og angrep på angrep ble til ved gjennomspillinger som til slutt førte til at Henning Hansen fikk en lang ball på venstresiden som han tok med seg innover og etter å ha driblet unna en forsvarspiller økte han hjemmelagets ledelse til 3-1. Siste spikeren i kista satte Tommy Heia Karlsen tre minutter på overtid til kveldens villeste feiring.
Takket være noen gode taktiske og strategiske valg og at spillerne ville vinne, sikret Hemnes IL seg de tre poengene som skulle til for å havne blant de syv øverste på tabellen som skal møte hverandre i høst. Dette sikret også at Hemnes IL får en høstkamp på hjemmebane mot Korgen IL, denne gang i flomlys.

FIRE MÅLSCORERE SIKRET HØSTKAMP MOT KORGEN. Henning Hansen, Tommy Heia Karlsen, Kristoffer Flatås Karlsen og Martin Hind Sørensen scoret hver sitt mål da Sømna ikke klarte å pynte på bortestatistikken. Oskar Brun, Skjalg Figenschau og Torstein Sørensen soler seg i glansen. FOTO: BJØRN-TERJE NILSSEN

HEMNES IL- SØMNA IL 4-1 (0-0)

  • Mål: 0-1 D. Melstein (55), 1-1 M. Sørensen (58), 2-1 K. Karlsen (72), 3-1 H. Hansen (85), 4-1 T. Karlsen (93)
  • Gule kort: Rune Breimo og Tommy Heia Karlsen Hemnes IL, Stian Johansen Sømna IL
  • Dommer: Andrej Jefremov, B&Y IL, ass. dommere: Rolf Mathisen, B&Y IL og Herlof Øverdal, Åga IL
  • Tilskuere: 50
  • Hemnes IL: Kyrre Nilsen, Kristoffer Flatås Karlsen, Robin Sjøgård, Roy Kjærstad, Tommy Heia Karlsen, Robert Drage, Martin Hind Sørensen, Petter Rønning jr., Jørgen Hind Sørensen, Ole-Herman Bergem, Dan-Remy Karlsen, Ole Morten Fineide, Rune Breimo, Henning Hansen, Tobias Fredriksen og Markus Haaberg.
Les mer om: #Fritid | #Fotball | #Hemnes IL
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS