Lokalfotball 2016
KAPTEIN. Jens Falmår gikk foran med et godt eksempel som kaptein mot Vega, og scorte sitt første mål for sesongen.FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI

Enkel Korgenseier

Det er så jevnt i toppen i 5. divisjon at alle kamper på øverste halvdel er toppkamper. Korgen vant lørdagens toppkamp mot Vega enkelt.

– Det må kjøres på fra start, for det blir nok en hard kamp. Vi må bare rydde opp i de juniorfeilene vi gjorde mot Radaasen så tar vi dette.

De har en kamp i føttene fra i går kveld, det ernok være til vår fordel.
Eirik Flostrand
Med trener Jardar Valåmo og kaptein Are Stenvoll (skadet) bortreist ble det toppscorer Eirik Flostrand, også han skadet, som sammen med Tony Tverå fikk ansvaret for å lede Korgen i kampen mot Vega, og Flostrand var optimist før start.
– De har jo også en kamp i føttene fra i går kveld, det kan nok være til vår fordel.
MER OM LOKALFOTBALL 2016se flere

Flostrand fikk rett i sine spådommer. Korgen var overlegne fra start til slutt, og kampen mot Stålkameratene 2 fredag kveld satt godt i kroppen på vegværingene formiddagen etter.

Stang ut
Vega holdt ut i en omgang. Korgen presset hardt fra start, og kom etterhvert til store sjanser. Mattis Bang Pedersen fikk den første, da han skjøt utenfor etter seks minutter. Halvveis i omgangen redder Vega en heading på streken, og like etter redder keeper Vega da han slår et skudd fra Amir Mirzai utenfor.
Men det var ikke før det siste kvarteret de store sjansene kom. Først med Erlend Ervik, som knallet ballen i stolpen og ut fra spiss vinkel. Noen minutter senere kom Jens Falmår enda nærmere med sitt stangskudd, som gikk i stoplen, så langs streken bak keeper før Vega fikk avklart.
– Vi triller mye ball og har full kontroll. Det virker som vi er «på han» i dag, og det er jo bare målene som mangler. De kommer, hevdet en greit fornøyd vikarlagleder i pausen.

Hands
Andre omgang begynte i samme sporet som den første sluttet, med to store sjanser til Korgen. Først et skudd fra Jens Falmår, så skyter Samuel Tsegay like utenfor etter et bra innlegg fra samme Falmår..
Vega hadde bare et skudd på mål i første omgangen, men i en periode i andre var de litt mer med. To ganger får de sjanser på kontringer, uten at det kommer noe mer ut av det.
Etter tjuefem minutter løsner det endelig. Joakim Buskli fyrer av et skudd fra distanse, ballen endrer så vidt retning i en Vegaforsvarer og triller i mål, til stor glede for et glissent Korgenpublikum.
Bare tre minutter senere dobler Korgen ledelsen, til store protester fra Vega. Et innlegg slåes inn, og en Korgenspiller bruker helt tydelig hånda for å stoppe den. Dommeren blåser ikke, og når Erlend Ervik får ballen skyter han den i mål. Målet godkjennes, det burde vært annulert.
Og nye tre minutter senere avgjøres kampen av dagens kaptein, Jens Falmår. Joakim Buskli legger et frispark i feltet, og med tre touch vipper veteranen Falmår ballen over en forsvarer og plasserer den trygt til side for keeper. Årets første mål for veteranen var av det pene slaget. Vega fikk en redusering ved Brage Arntsen, men var aldri i nærheten av å komme nærmere enn et trøstemål.

Fortjent
Eirik Flostrand sier seg fornøyd med sin opptreden som lagleder, og ikke minst lagets innsats.
– Klart jeg er fornøyd! Vi tar hjem tre velfortjente poeng selv om vi mangler flere viktigere spillere. Vi tok kontroll på kampen fra start, og styrer den akkurat slik vi vil.
Frank Grønbech Nilsen, Vegas kaptein, skjønte det ble en vanskelig kamp allerede før start.
Det er for tøft å spille to kamper på to dager med tolv mann.
Frank Nilsen
– Det er for tøft å spille to kamper på to dager med tolv mann, smiler han.
Det gjør Vega av økonomiske og reisemessige årsaker, slett ikke sportslige.
– Vi kom ikke hit for å underholde og la oss lavt i banen. Det holder en omgang, så har vi ti dårlige minutter i andre når Korgen får score. Litt synd at kampen skal avgjøres etter en soleklar hands, men det dommeren ikke ser ser han ikke. Uansett er det veldig fortjente poeng til Korgen, det må også sies.

Jevnt
Med dagens resultat er rekkefølgen for de øverste seks lagene klar etter vårsesongen, og det er utrolig jevnt. 24, 23, 22, 21, 21, 21 er poengsummen for disse lagene. Nå skal kampene mot de seks dårligeste lagene strykes, så har man utgangspunktet klart for de siste seks kampene i år.
Nilsen gleder seg til resten av kampene, og lover Korgen hardere motstand når de reiser til Vega senere i høst.
Jeg tror vi skal ta så mye poeng utover høsten at vi henger med i toppen også mot slutten av sesongen.
Eirik Flostrand
– Det blir en utrolig spennende høstsesong, og vi tror på mye poeng. Det blir en helt annen motstand for Korgen når vi stiller med fullt lag og ikke har en kamp i føttene fra dagen før.
Flostrand, som trolig går glipp av resten av høstsesongen med sin ankelskade, blir ikke så fryktelig skremt av det.
– Vi mangler folk vi også, og vi har enda mer å gå på. Jeg tror vi skal ta så mye poeng utover høsten at vi henger med i toppen også mot slutten av sesongen.

LAGLEDER. Eirik Flostrand med krykker og bare en sko. Ankelskaden holder ham trolig ute resten av sesongen, i dag fungerte ham som lagleder.FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI
SLITEN. Frank Nilsen og resten av Vega spilte kamp fredag kveld og lørdag formiddag. Sånt blir man sliten av!FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI
MÅLSCORERE. Joakim Buskli, Jens Falmår og Erlend Ervik scorte for Korgen, og er tydelig fornøyd med det.FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI

KORGEN - VEGA 3-1 (0-0)

  • Mål: 1-0 Joakim Buskli (69), 2-0 Erlend Ervik (72), 3-0 Jens Falmår (75), 3-1 Brage Arntsen (80)
  • Gule kort: Erlend Ervik, Korgen og Torgeir Sletvold, Vega
  • Tilskuere: 30
  • Korgens lag: Mats Buskli - Tony Tverå, Bjørn Erik Dambråten, Vebjørn Valåmo, Michael Røsvassbukt - Jens Falmår, Joakim Buskli, Samuel Tsegay - Erlend Ervik, Mattis Bang Pedersen, Amir Mirzai
  • Innbyttere: Nils Johan Rydsaa, Ole Martin Valla
Les mer om: #Fritid | #Fotball | #Korgen IL
HILSNINGER
Arnulf Skreslett
70 år! Arnulf Skreslett
Samuel Solhaug Jørgensen
10! Samuel Solhaug Jørgensen
Marie Johanne Nilssen
5! Marie Johanne Nilssen
Stig-Arne Jenssen og  Renate Reinåmo
50+40! Stig-Arne Jenssen og Renate Reinåmo
Johannes André Kvitnes
2! Johannes André Kvitnes
FOTOSERIER
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset
Torsdag og festivalstart
Hemnesjazz 2018

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS