Lokalfotball 2016
101. Eirik Flostrand scorer sitt mål nummer 101 for Korgen. Før kampen var ferdig kom også nummer 102.FOTO: KNUT MARTINSEN

Nye poeng for Korgen

Nesna ankom Korgen Stadion som serieleder. Det hjalp lite, Korgen tok til slutt en komfortabel tremålsseier.

Det skal sies at resultatet ikke viste et helt riktig bilde av kampen. Korgen var rett og slett ikke med de første førtifem, og Nesna kunne med litt hell og dyktighet hatt et solid forsprang halvveis.
For Korgen var dette bare den andre hjemmekampen, mens de har gjort unna dobbelt så mange kamper på bortebane. I forrige serierunde møtte de en av favorittene til opprykk, Stålkam 2. Den kampen endte med poengdeling etter at Korgen tok ledelsen, stikk i strid med spillets gang. Resten av kampen ble et stormløp mot Korgens mål, men kun en gang måtte Mats Buskli i mål hente ballen ut av buret. Nesna og Stålkam har til sammen scoret 61 mål på 14 kamper, når Korgen kun slipper inn ett mot disse lagene burde kanskje Korgen oppgradere sine målsetninger for sesongen.
Tilbake til kampen mot Nesna: Hjemmelaget var ikke til å kjenne igjen i andre omgang. Trener Jardar Valåmo hadde tydeligvis gjort en del justeringer som i alle fall delvis fungerte. Laget kom seg høyere opp og greide å spille ball. Etter seks minutter av omgangen foretar Erlend Ervik et raid der han ender opp med å bli klippet ned like innenfor 16-meteren. Straffespark til Korgen, strengt tatt første skikkelige sjanse for hjemmelaget i hele kampen.

MER OM LOKALFOTBALL 2016se flere

Dette er straffespark nummer tre for sesongen, de to foregående har en resultert i mål og en bom. Også denne gangen blir sjansen spolert, kaptein Are Stenvoll slår en svak straffe som keeperen er på. Dessverre for burvokteren blir det retur, om Stenvoll slurver med straffen liker han spillemål bedre. Ballen settes kontrollert i mål og glede blir til fortvilelse for bortelaget.
Kampen bølger videre, Korgen er langt mer med enn i første omgang men Nesna kommer også denne omgangen til noen store sjanser. Størst jubel på tribunen oppstår også etter en enorm sjansen for bortelaget, en sjanse de altså spolerer til stor glede for publikum. Kampen er helt åpen til det gjenstår fem minutter. Da bruker måltyven Eirik Flostrand et minutt på å score sitt 101. og 102. mål for Korgen. Sitt hundrede nettet han mot Stålkam, det hører med til historien at han har spilt cirka 140 kamper.
Dermed var kampen avgjort, og seieren kunne blitt enda større om Glenn Hjemaas hadde fått løftet ballen de nødvendige centimetere over en liggende keeper. Uansett, 3-0 må Korgen være særdeles fornøyd med, kampen kunne faktisk blitt avgjort med fordel for bortelaget allerede i første omgang.
Eirik Flostrand innrømmer etter kampen at han synes synd på de som måtte lide seg gjennom første omgang fra tribunen.
– Vi har en litt tynn stall og når det blir noen skader og forfall så blir det mange uvante posisjoner. Vi forsøkte å spille i en 5-3-2 formasjon for å tette bak og samtidig trille ball. Mot Stål var det dette vi hadde problemer med, og tanken var å justere. Det lykkes vi veldig dårlig med, og derfor omorganiserte vi i pausen til 4-4-2. Vi lykke i alle fall delvis med dette i andre omgang, og fikk mer støtte framover på banen. Nesna greide heller ikke å skape mer enn de sjansene vi gir dem, forklarer Flostrand.
Neste hjemmekamp er allerede på lørdag. Da står Brønnøysund 2 på motsatt banehalvdel. Korgen og Hemnes har nå spilt like mange kamper. Foreløpig er Hemnes et lite steg foran med 12 poeng mot Korgens 11. Begge lag er solid fundamentert på øvre halvdel, og med kunnskap om at Korgen vanligvis ikke oppnår særlig god poenghøst før det blir høst kan det bli en morsom fotballsesong.

I KØ. Nesna åpnet kampen klart best og hadde mange store sjanser til å ta ledelsen i første omgang.FOTO: KNUT MARTINSEN
. FOTO: KNUT MARTINSEN
102. Enklere mål har vel knapt Eirik Flostrand scoret, helt alene på helt åpent mål. FOTO: KNUT MARTINSEN
. FOTO: KNUT MARTINSEN
STRAFFE. Erlend Ervik vrikker og vrir seg gjennom feltet. Akkurat innenfor 16-meteren bli han felt og soleklar straffe.FOTO: KNUT MARTINSEN
SERIELEDER . Nesna sto som serieleder før kampen. Det hjalp lite, med 0-3 i bagasjen ble det en sur hjemtur.FOTO: KNUT MARTINSEN
BARE NESTEN. Det jubles for tidlig, selv med åpent mål ble det ikke mål for Nesna. Ballen stryker stolpen, på feil side.FOTO: KNUT MARTINSEN
I KØ. Nesna åpnet kampen klart best og hadde mange store sjanser til å ta ledelsen i første omgang.FOTO: KNUT MARTINSEN

KORGEN-NESNA 3-0 (0-0)

  • 1-0 Are Stenvoll (51), 2-0 Eirik Flostrand (84), 3-0 Flostrand (85)
  • Gule kort: Mattis Bang Pedersen, Korgen og Robin Mehus, Nesna
Les mer om: #Fritid | #Fotball | #Korgen IL
HILSNINGER
Nellie Mikkeline Sjonbotn-Skreslett
2! Nellie Mikkeline Sjonbotn-Skreslett
Klaudia Solvang
3 år! Klaudia Solvang
Hilde Linda Bjørkheim
50år! Hilde Linda Bjørkheim
FOTOSERIER
VM Skøtthell
VM Skøtthell
Gammeldans i Svartebukta
Gammeldansfest
DMP-stevne på Stall Reinåmo
DMP-stevne
Korgen-Innstranda 2
Minifarmen
Minifarmen

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS