Røssågarenoveringa
SNART OVER PÅ VEI. Trafoen har tatt sjøveien fra Nederland. Resten av turen skal gå på vei.VIDEO: BJØRN SVERRE FALCH

Ingen lettvekter

Tirsdag formiddag skal den 200 tonn tunge trafoen som er ankommet sjøveien til Finneidfjord, fraktes med fraktevogn til Korgen og Nedre Røssåga kraftstasjon.

Statnetts transportbåt, Elektron II, ligger ved kai og lasten er en 200 tonns transformator, som de har hentet i Rotterdam i Nederland. Transformatoren står på ei transportvogn med 28 sett hjul for å lette trykket på veien.
Forsinket
Skipper på Elektron II, Ivar Tøsse, forteller at de egentlig skulle fraktet trafoen på dagtid, men på grunn av tåke på Trondheim lufthavn er ikke bakkemannskapet fra Statnett kommet seg fram og er på tur i bil fra Gardermoen til Hemnes.

MER OM RØSSÅGARENOVERINGAse flere

–Ellers har turen fra Rotterdam til Finneidfjord gått fint?
–Ja, men vi tok turen gjennom Kielkanalen via Østersjøen og gjennom Skagerak. Denne tunge lasten gjør oss sårbar for grov sjø, derfor tok vi den ruta, forteller Tøsse.
–Hvor lang tid brukte dere oppover?
–Vi lastet opp i Rotterdam på mandag og ankom i går kveld, søndag. Nå skal trafoen fraktes til Korgen i natt. Deretter laster vi på vogna igjen og går tilbake til Nederland, der skal vi hente en ny trafo som skal til Holmestrand, forklarer skipperen på Elektron II. Det store frakteskipet, som har en besetning på seks, fyller 50 år i 2018, ifølge skipper Tøsse.
Tung transport
Øyvind Jørgensen hos Statnett er med på landtransporten, og forteller at de regner med å bruke rundt én time pr. mil, kanskje mer. Det vil si at transporten til Korgen og tilbake til Finneidfjord vil være unnagjort på rundt fire timer.
Transporten vil trolig starte tirsdag formiddag.


KLARGJØRING. Her legges det ballast på en av bilene som skal trekke fraktevogna med den 200 tunge trafoen som skal fraktes til Korgen. Trafoen ankom Finneidfjord søndag kveld og har brukt litt under en uke på sjøvegen fra Rotterdam til Finneidfjord.FOTO: BJØRN SVERRE FALCH
28 HJULSETT. Skipper på Elektron II, Ivar Tøsse, med trekkvogna som som har hele 28 hjulpar. Midt i bildet kan man skimte den grå hovedlasten som er den 200 tonn tunge trafoen.FOTO: BJØRN SVERRE FALCH
UT I BAUEN. Den 200 tonn tunge trafoen skal bruke 1 mil i timen på turen fra Finneidfjord til Korgen. Her ser vi Øyvind Jørgensen, som er fra bakkemannskapet til Statnett, foran fraktevogna som skal ut i baugen på båten ? mellom de to hvite mastene.FOTO: BJØRN SVERRE FALCH
Les mer om: #Samfunn | #Kraftutbygging | #Næringsliv
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS