FORBLIR NATURLIG. Brattåga er en av elvene som fortsatt får følge sitt naturlige løp og slipper unna rør.FOTO: FRODE SOLBAKKEN

Åpner for ny kraftutbygging

NVE har nå behandlet åtte nye søknader om bygging av småkraftverk i Hemnes. Halvparten har fått klarsignal, resten har fått tommelen ned.

Jamtjordbekken, Melandbekken, Valåga og Vollbekken kraftverk har fått tillatelse til å bygge kraftverk. Søkerne har derimot fått avslag for utbygging av Bjurbekken, Brattåga, Lenningselva og Mørkbekken.
Ti utbyggingssøknader var ute til høring samtidig, av disse er to behandlet tidligere. Da fikk Sagelva kraftverk konsesjon mens Sørbukta kraftverk fikk avslag.
NVE forteller disse åtte søknadene har blitt behandlet samlet for å gi et helhetsinntrykk av konsekvensene om alle kraftverkene ble bygd. Samlet belastning i området har vært sentralt, og hensyn til verdifull naturmangfold, reindrift, landskap og friluftsliv har vært viktig. NVE mener de nå har gitt tillatelse til de prosjekt som er minst konfliktfylt ut fra almenne interesser, og allikevel bidratt til ny fornybar energiproduksjon.
Årlig produksjon fra de fire kraftverkene som nå har fått konsesjon utgjør 19GWh, eller strømforbruk til cirka 950 husstander.

Les mer om: #Samfunn | #Kraftutbygging | #Næringsliv
HILSNINGER
Madelen Rustad Brendmo
12 år! Madelen Rustad Brendmo
Angelika Kråkstad
11! Angelika Kråkstad
Jakob Siljesønn Ludviksen
2 år! ! Jakob Siljesønn Ludviksen
Isai Lauknes
6! Isai Lauknes
Sigrid Falkenhaug
13 år! Sigrid Falkenhaug
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS