FORBLIR NATURLIG. Brattåga er en av elvene som fortsatt får følge sitt naturlige løp og slipper unna rør.FOTO: FRODE SOLBAKKEN

Åpner for ny kraftutbygging

NVE har nå behandlet åtte nye søknader om bygging av småkraftverk i Hemnes. Halvparten har fått klarsignal, resten har fått tommelen ned.

Jamtjordbekken, Melandbekken, Valåga og Vollbekken kraftverk har fått tillatelse til å bygge kraftverk. Søkerne har derimot fått avslag for utbygging av Bjurbekken, Brattåga, Lenningselva og Mørkbekken.
Ti utbyggingssøknader var ute til høring samtidig, av disse er to behandlet tidligere. Da fikk Sagelva kraftverk konsesjon mens Sørbukta kraftverk fikk avslag.
NVE forteller disse åtte søknadene har blitt behandlet samlet for å gi et helhetsinntrykk av konsekvensene om alle kraftverkene ble bygd. Samlet belastning i området har vært sentralt, og hensyn til verdifull naturmangfold, reindrift, landskap og friluftsliv har vært viktig. NVE mener de nå har gitt tillatelse til de prosjekt som er minst konfliktfylt ut fra almenne interesser, og allikevel bidratt til ny fornybar energiproduksjon.
Årlig produksjon fra de fire kraftverkene som nå har fått konsesjon utgjør 19GWh, eller strømforbruk til cirka 950 husstander.

Les mer om: #Samfunn | #Kraftutbygging | #Næringsliv
HILSNINGER
Anton Severin Lorentzen
5 år! Anton Severin Lorentzen
Emilie Olderskog Fjelldal
10 År! Emilie Olderskog Fjelldal
Leonora Kristoffersen
5 år! Leonora Kristoffersen
Jorunn Amalie og Anton Severin Lorentzen
5 og 7 år! Jorunn Amalie og Anton Severin Lorentzen
FOTOSERIER
Mini-cup
Miniturnering
Åpen dag
Hemnes Motorsportklubb: Åpen dag
Løper mot mål
Gutter 11: Korgen - Grane
Duell
Gutter 13: Korgen - Olderskog
Jenter 11: Korgen - Åga
J11: Korgen - Åga

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS