Røssågarenoveringa
SVÆR BOREMASKIN. Krona som maler i stykker fjellet skal transporteres i dag. Det gir stengte veier.FOTO: ROBBINS NORWAY

E6 delvis stengt i dag

En tunnelboremaskin, populært kalt TMB, har store dimensjoner. I dag skal de største delene til maskinen som skal brukes i Statkrafts utbygging på Røssåga fraktes fra Mo til Korgen.

Postordrekjøp medfører stadig større oppgaver for distributørene. Leonhard Nilsen & Sønner kjøper litt større boremaskiner, og dermed byr frakten på en del utfordringer vi andre slipper.
Maskinen har slik volum at det i alt blir tre båtlaster med en samlet vekt på cirka 1.700 tonn.
– I dag er det de aller største delene som skal transporteres. Ettersom transporten blir fem meter bred må veien delvis stenges. Dette gjelder bruer og tunneler. Det kan derfor bli noe ventetid for bilister mellom Mo og Korgen i dag, forteller ansvarlig for transporten hos Leonhard Nilsen & Sønner, Thor Bentsen.

MER OM RØSSÅGARENOVERINGAse flere

– Vi må trolig dele transporten i to turer, slik at det også blir en tur i morgen. Transporten tar en drøy time, og planen er å starte klokken 12.00 på mandag. Det blir politieskorte, og følgebiler både fra Biltilsynet og Leonhard Nilsen & Sønner, sier Bentsen.
Prosjektet i Røssåga har vært godt i gang en stund nå. Tilretteleggingen for TBM’en startet tidlig i vår og selve monteringen vil ta ca tre måneder før nøkkelen kan settes i maskinen. Ferdig montert vil maskinen være totalt ca 260 meter lang.

TUNGE LØFT. Transporten starter fra Toraneskaia, og i dag er det cirka 300 tonn som skal forflyttes.FOTO: CHRIS ERIK HAUGLI
Les mer om: #Kraftutbygging | #Samferdsel
FOTOSERIER
Smil
Samefolkets dag i Korgen
Full fres
Halloween
Lokaloppgjør: Korgen-Hemnes
Kos og hygge under Hemnesjazz 2018
Hemnesjazz 2018 - diverse
Konserten i Hundneset med Halvard Kjelen & Snorre Sivertsen
Hemnesjazz 2018 - Hundneset

ANSVARLIG REDAKTØR:
KNUT MARTINSEN
TLF: 977 97 333

TIPS OSS:
TIPS@AVISAHEMNES.NO
TLF: 977 97 333

WEBDESIGN:
WWW.DAESIGN.no
TLF: 970 35 284

Avisa Hemnes arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Avisa Hemnes har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet.

© 2015 Avisa Hemnes AS